Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BOROS, MÉZES MUSTÁROS CSIRKÉK 4

2019.06.25

BAROMFILEXIKON

MUSTÁROS CSIRKE 01.
Hozzávalók:
1 kg csirkemell vagy csirkecomb, 2 ek mustár, 2 ek olaj, 1 dl száraz fehérbor, kis fej hagyma

Elkészítése:
A csirkemelleket vagy combokat lebőrözzük, nem túl mélyen bevagdaljuk és minden darabot kenőtollal bekenünk a következő mártással:
a mustárt, olajat, bort és az egészen apróra lereszelt hagymát összekeverjük, ízlés szerint sóval ízesítjük.
A tepsit kibéleljük egy megfelelő nagyságú alufóliával, és szorosan egymás mellé helyezzük a mártással bekent csirkedarabokat.
A fóliát összezárjuk a húson, a széleit többszörösen felhajtogatjuk, hogy a keletkező gőz ne találhasson kiutat.
Előmelegített sütőben közel 40 percet sütjük.
Ennyi idő alatt a hús porhanyóssá párolódik és beissza a mártást.
Krumplipürével, zöldségekkel vagy gombás rizzsel tálaljuk.

MUSTÁROS CSIRKE 02.
Hozzávalók:
1 csirke, 3 fej vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, só, mustár

Elkészítése:
A csirkét miután már megtisztítottuk, lemostuk, leszárítottuk, besózzuk.
A megtisztított vöröshagymát és fokhagymát a csirke belsejébe töltjük (egészben).
Aztán beletesszük egy tepsibe, és alaposan megkenjük mustárral.
Megsütjük, közben locsolgatjuk a levével.
Körítésnek illik hozzá a káposztasaláta.

MUSTÁROS CSIRKE 03.
Hozzávalók:
60 dkg csirkecomb, 2 ek mustár, 4 dkg zsemlemorzsa, só, bors

Elkészítése:
A csirkecombot mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk, és mustárral egyenletesen bekenjük, így hagyjuk állni egy negyed órát.
Majd a csirkecombokat mindkét oldalán morzsába forgatjuk, és úgy helyezzük egy kizsírozatlan tepsibe, hogy a bőrös fele legyen felfele.
Előmelegített sütőben kb. 3/4 óra alatt pirosra sütjük.
A combokat sütés közben forgatni, letakarni nem kell.

MUSTÁROS CSIRKE 04.
Hozzávalók:
1 csirkemell-filé, 2 evőkanál vaj, fél citrom leve, 2 kávéskanál mustár, 2 evőkanál brandy, 1-1 csokor petrezselyem és metélőhagyma, 2 dl húsleves, ízlés szerint só, őrölt bors és oregánó, 1 evőkanál liszt

Elkészítése:
A filét szeletelje fel tenyérnyi darabokra, kissé klopfolja ki, majd sózva, borsozva tegye félre.
A citromlevet keverje össze a morzsolt oregánóval.
Melegítse fel egy serpenyőben a vajat.
Az előkészített hússzeleteket mindkét oldalukon süsse benne pirosra.
Szűrőkanállal emelje tányérra azokat.
A visszamaradt zsiradékban keverje el a mustárt, az alkoholt, a finomra vagdalt zöld-fűszereket és a lisztet. Keverje simára, s amikor zsemleszínűre pirult, akkor öntse fel a húslevessel és a fűszeres citrommal.
Pár perc alatt forralja mártás sűrűségűre.
Végül forgassa a csirkemelleket.
Sült burgonyával, forrón tálalja.

MUSTÁROS CSIRKE 05.
(POULET GRILLÉ Á LA DIABLE)
Hozzávalók:
1,2 kg-os csirke, 6 kk erős mustár, 4 ek zsemlemorzsa, 6 dkg vaj, 1 dl száraz fehérbor, só, bors

Elkészítése:
A csirke hátát felvágjuk, szétnyitjuk.
Mindkét oldalát besózzuk, borsozzuk.
Kivajazott tűzállóba fektetjük, forró sütőben 10 percig sütjük.
Kivéve megkenjük a mustárral, meghintjük a morzsával, majd grillsütőben (vagy tovább is a sütőben), többször megforgatva 20 percig pirítjuk.
Tegyük előmelegített tálra, tartsuk melegen.
Levét öntsük fel borral, forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges és mártásos csészében adjuk asztalra.
Sült burgonya, zsázsa vagy sült paradicsom illik hozzá.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFILEXIKON - BOROS, MÉZES MUSTÁROS CSIRKÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.