Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MÉZES, MUSTÁROS CSIRKÉK 5.

2019.08.15

BAROMFILEXIKON

MUSTÁROS CSIRKECOMB 01.
Hozzávalók:
6 db csirkecomb, 1 ek mustár, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 1 dl fehérbor, só, 3 ek olaj

Elkészítése:
A combok bőrét lehúzzuk és a húst a rostokra merőlegesen bevagdossuk. Jénai aljára kevés olajat teszünk, rá szorosan egymás mellé fektetjük a húsdarabokat. Mustárból, hagymából, olajjal, borral és sóval mártást készítünk.

Megkenjük vele a combokat, fóliával becsomagoljuk, előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Fóliát levéve petrezselymes párolt rizshez tálaljuk.
Savanyúságot is adhatunk hozzá.
Aki nem szereti, annak pedig befőttet.

MUSTÁROS CSIRKECOMB 02.
Hozzávalók:
5 db csirkecomb, só, bors, majoránna, mustár, olaj, 3-4 fej vöröshagyma, 1 pár virsli, szalonna, 15-20 dkg gomba, pár szem csemege uborka

Elkészítése:
A csirkecombokat a mustárral bekenjük fél órával az elkészítés előtt.
Kevés olajon elősütjük.
A szeletelt vöröshagymát, gombát, virslit, csemege uborkát, kockára vágott szalonnát az elősütő olajban összepirítjuk, kevés sóval. A combokat pecsenyesütőbe tesszük, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint megszórjuk majoránnával, ráöntjük ezt a ragut, felöntjük vízzel, hogy majdnem ellepje, majd sütőbe tesszük fedővel lefedve.
Ha a comb megpuhult, az alatta lévő levet leöntjük, lassú tűzön sűrűre kiforraljuk (a húsról visszamaradt mustártól besűrűsödik).
A combokat kevés időre visszatesszük a sütőbe, hogy kicsit megpiruljon.
Tálaláskor a combokat meglocsoljuk a mustáros szósszal, a ragut mellé vagy rátesszük. Burgonyapürével tálaljuk.

MUSTÁROS CSIRKECOMB 03.
Hozzávalók:
8 csirkecomb, 2 evőkanál reszelt vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál mustár, só

Elkészítése:
A combok bőrét lehúzzuk, a húst rostjaira merőlegesen bevagdossuk, kissé sózzuk. Az alufóliát egy kanál olajjal bekenjük, egymás mellé fektetjük a combokat, és bekenjük a mustárba kevert hagyma, olaj, fehérbor keverékéből készített mártással. A fóliát ráhajtjuk a húsra, és sütőben 35-40 percig sütjük. Ez idő alatt a mártást magába szívja és zamatos pecsenye lesz.
Párolt zöldségkörettel finom.

MUSTÁROS CSIRKECOMB 04.
Hozzávalók:
8 csirkecomb, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, 1 ek mustár, 2 ek reszelt vöröshagyma, só.

Elkészítése:
A combok bőrét lehúzzuk, keresztben bevagdaljuk, sózzuk. Az alufóliát 1 evőkanál olajjal bekenjük, és egy tepsibe fektetjük. Ráhelyezzük egymás mellé a combokat és a borból, mustárból, vöröshagymából a maradék olajjal mártást készítünk, melyet rákenünk a combokra. A fóliát ráhajtjuk a húsra és 35-40 percig sütjük.
Párolt zöldséggel tálaljuk.
Akkora fóliával béleljük a tepsit, hogy az felhajtható legyen úgy, hogy befedje az egész tepsit!

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFILEXIKON - BOROS, MÉZES MUSTÁROS CSIRKÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.