Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - KAKASOK ÉS TYÚKOK 3.

2016.11.25

BAROMFILEXIKON

ALMÁS CSIRKE 02.
Elkészítése:
Általában csirkemellet használok, de el lehet készíteni egész csirkéből is. A melleket kicsontozom, besózom. A burgonyát megtisztítom, az almát is. (alma kb. 1 kiló). A tepsit körberakom szalonnával, az aljára is teszek 3-4 szeletet. (vékonyra szeletelve). Rákarikázok egy sor nyers burgonyát, ezt megsózom, majd rászeletelem az almát, erre teszek 5-6 késhegynyi Rámát. Így rétegezem, amíg a tepsibe fér, majd a tetejére teszem a besózott húst. (A burgonyát mindig enyhén sózom). A hús alá és fölé alma kerüljön. Erre is teszek Rámát.
A tepsit alufóliával letakarom, kb. 1 órát párolom, majd ha puha, kissé megpirítom.

ALMÁS CSIRKEFASÍRT
Hozzávalók 3-4 személyre:
30 dkg csirkemellfilé, 20 dkg alma, 1.5 zsemle, 1 tojás, 1 kisebb vöröshagyma, olaj, zsemlemorzsa, tej, borsikafű, só

Elkészítése:
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hagymát, a zsemlét és a tojást. Ízesítsd borsikafűvel és sóval. Az alaposan összedolgozott masszát tedd egy olajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt őzgerincformába, és közepes tűzön süsd pirosra.
Ha nincs őzgerincformád, akkor a masszából formázz rudat, kend meg olajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és alufóliába tekerve süsd meg egy tepsiben.

ALMÁS CSIRKEKRÉMES SZENDVICS
Hozzávalók:
1,2 dl majonéz, 2 teáskanál citromlé, 1 kis darab gyömbér, 25 dkg csirkemell, 1 db alma, 1 apró zellergumó, 2 szál bazsalikom, 1 közepes hagyma, 2 bagett

Elkészítése:
Keverje össze a majonézt a citromlével és a frissen reszelt gyömbérrel. Forgassa bele az apróra vagdalt (vagy ledarált) főtt csirkehúst, a gyufaszálra vágott zellert és almát. A bagetteket vágja félbe. Szórja meg a frissen vagdalt bazsalikommal, majd halmozza rá a majonézes keveréket.
A tetejére rendezze a szálasra vágott hagymát.

ALMÁS CSIRKEMÁJ
Hozzávalók:
2 alma, 60 dkg csirkemáj, 2 vöröshagyma, 10 dkg margarin, fél dl almapálinka, majoránna, bors, só

Elkészítése:
A nagyobb darabokra vágott májat a vajban megpirítom, majd kiveszem a serpenyőből. A hagymát szeletekre vágom, és a visszamaradt margarinban karikáira szedegetve megsütöm. Az almát gerezdekre vágom, és a hagymához adom. Rövid ideig együtt párolom, majd beleöntöm a pálinkát, fűszerezem majoránnával és borssal.
A májat is hozzáadom, sózom, és 4-5 percig párolom.

ALMÁS CSIRKEMÁJAS SERPENYŐ
Hozzávalók 4 személyre:
4 szép libamáj, 50 dkg alma, 3-4 evőkanál olaj, 1 csokor zsálya, 40 dkg csirkemáj, só, őrölt bors, 1 dl almabor

Elkészítése:
Az almát és a libamáját megmossuk, megtisztítjuk, és felvágjuk őket. A forró olajba dobjuk bele a zsályalevelet, és forgassuk át. Miután átforgattuk vegyük ki, és a zsályás olajba tegyük bele a hagymát és a maját. és pirítsuk meg. Ízesítsük őrölt borssal, és adjuk hozzá az almadarabokat.
Öntsük rá az almabort, és nagy lángon rázogassuk addig, míg a máj megpuhul.
Ezután már sózhatjuk, és a tetejére helyezzük a zsályaleveleket,
Köretnek ajánljuk mellé a hagymás tört burgonyát.

Forrás:
BAROMFILEXIKON - KAKASOK ÉS TYÚKOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.