Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBOKRA 1

2016.08.09

BAROMFILEXIKON

ALFÖLDI SÜLT-GALAMB CITROMOSAN
Hozzávalók:
4 galamb, 1,5 dl húsleves, fél deci bor, vaj, citromlé, petrezselyem, füstölt szalonna, őrölt gyömbér, só

Elkészítése:
A tisztított galambokat vékonyka szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, és olvasztott vajjal leöntve pirosra sütjük. A visszamaradt sütőlevet húslevessel felöntjük, finomra vágott petrezselymet, citromlevet, bort, gyömbért, sót adunk hozzá.
Jól kiforraljuk, és a sültre öntve tálaljuk.

ALMÁS, PÁROLT GALAMB (KATALÁN RECEPT)
Elkészítése:
A galambokat sózzuk, borsozzuk, és egy kevés forró olajban pirosra sütjük. Egy lábasban felolvasztunk diónyi vajat. Hámozott, cikkekre vágott almát teszünk bele. Kiszedjük az alma felét, ami maradt arra rátesszük a galambokat és beborítjuk a kiszedett almával. Lefedve közepesen meleg sütőben kb. 30 percig pároljuk. Tálalás előtt almapálinkával ízesítjük, és tejföllel összeforraljuk.
Burgonyapürével tálaljuk.

ALMÁVAL LERAKOTT GALAMB (PALOMA CON MANZANA)
Hozzávalók:
2 galamb, 2 dl tejföl, 1 kávéskanál almapálinka, 3 evőkanál olaj, 5 dkg vaj, 5 alma, egy kevés só, törött bors

Elkészítése:
Serpenyőben megmelegítjük az olajat, és erős tűzön világosbarnára sütjük benne a galambokat. Megsózzuk, és megborsozzuk. Lábasban felolvasztjuk a vajat, beleteszünk 3 meghámozott, kimagozott és negyedekre vágott almát. Ráfektetjük a galambokat, s körberakjuk 2 ugyancsak meghámozott, kimagozott és negyedekre szelt almával. Lefödve, előmelegített sütőben vagy a főzőlapon, közepes tűzön, 30 percig sütjük. Tálalás előtt a tejfölt összeforgatjuk a gyümölcspálinkával, és leöntjük vele az almás galambot. Takaréklángon átmelegítjük, vigyázva arra, nehogy felforrjon.
Főtt burgonyát adunk mellé.

ÁL-SZALONKA VAJAS TÉSZTÁVAL
Elkészítése:
Fiatal, jól megtűzdelt galambot bedörzsölünk igen finomra őrölt thymiánnal (kakukkfű), borókamaggal, sóval és a következő keverékkel töltjük: egy fél igen finomra reszelt vöröshagymát, öt dkg szitán áttört nyers borjúmájjal elegyítünk. Kevés majoránna, reszelt citromhéj, és zsálya hozzáadásával, amihez még egypár szegfűszeget, egy borba áztatott zsemlyét, öt dkg teavajat és fél tojássárgáját adunk.
Ezzel az anyaggal megtöltjük a galambot, pároljuk, mint a nyúlgerincet, zöldségen és fűszeren, kevés leves glaszét adunk hozzá és vajastésztával tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBOKRA
Szerző:
 
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.