Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GYÖNGYTYÚKHÚSRA 6.

2016.10.26

BAROMFILEXIKON

VADÁSZPECSENYE
Hozzávalók:
4 db gyöngytyúk comb, 2 db mell, 4 dkg fokhagyma, fél tubus Piros Arany vagy paprikakrém, 1 dkg törött bors, só, 5 dkg zsír, 1 teáskanál paradicsompüré, 2 szem borókabogyó, 1 csipet kakukkfű, 1 dl bor, pirospaprika

Elkészítése:
A megadott mennyiségű fokhagymából, paprikakrémből, paradicsompüréből, a fűszerekkel ízesítve, sűrű mártást keverünk.(Készíthetjük úgy is, hogy egy kevés zsírban megpirítjuk a paradicsompürét, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a többi ízesítő anyagot, és kevés borral, forralással besűrítjük.)
A melleket és a combokat csontig bevagdaljuk, majd az így nyert nyílásokat megkenjük a mártással. Ezután átkötjük, vagy hústűvel megtűzzük, forró zsírban megforgatjuk, majd kisebb lángon puhára pároljuk. A fenti mártással készíthetünk ugyanilyen módon sertéskarajt is egybesütve.
Különleges rántott húst is készíthetünk úgy, hogy a mártással, melyhez egy kanál Vegetát is keverünk előző este, bekenjük a sertéshúsdarabokat; így pácoljuk egy éjszakán át, majd másnap, szokásosan panírozva kirántjuk.

ZÖLDSÉGLEVES GYÖNGYTYÚK APRÓLÉKBÓL
Elkészítése:
25-30 dkg vegyes zöldséget apró kockákra vágunk, pici zsíron (amit a szárnyas-hájból veszünk el) fedő alatt gyengén megpárolják (nem kell lepirítani) Felengedjük kellő mennyiségű vízzel, hozzárakjuk a levesbe való részeket, sózzuk, borsozzuk, kis fej piros héjú vöröshagymát, zöldpaprikát, télen darált ízesítő paprikát adunk bele. Puhára főzzük. 1-2 tojás-sárgáját 1 dl tejjel jól elkeverünk, ráöntjük a forró levesre, de akkor már nem főzzük tovább. Ha nincs tojásunk, halvány rántást készítünk, ezt hideg tejjel elkeverjük. azután apránként a meleg levessel felhígítva öntjük az egészhez és egyszer felforraljuk.
Ez sokszor azért is szükséges, mert szőke, zavaros színű leveseket javítunk vele.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GYÖNGYTYÚKHÚSRA
Szerző:

Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.