Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - RECEPTEK KACSÁRA 6.

2016.09.15

BAROMFILEXIKON

KACSA ALMÁS KÁPOSZTÁVAL
Hozzávalók:
1 kis pecsenyekacsa, 75 dkg savanyú káposzta, 50 dkg savanykás alma, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 2 cső, csípős hegyes zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 teáskanál csombor (borsikafű), 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só

Elkészítése:
A megtisztított szárnyast kisebb darabjaira vágom. Ahonnan csak lehet, eltávolítom a zsírt, majd a húst bőr nélküli oldalán megsózom és megborsozom. Ha nagyon savanyú lenne a káposzta, kimosom, és jól lecsurgatom. Egy nagy tepsibe terítem a közben apróra vágott káposztát, és meghintem a csomborral. Rákarikázom a megmosott és kicsumázott héjas almát, valamint a megmosott paprikát. Erre fektetem a kacsadarabokat, bőrével felfelé. Beborítom a megtisztított és vékony karikákra vágott vöröshagymával, és leöntöm a megsózott, tejszínnel elkevert tejföllel. Alufóliával szorosan beborítom, majd az előmelegített, forró sütőben másfél órán keresztül párolom. Adagokra osztom, és alufólia tálcára téve befedem, majd a mélyhűtőben lefagyasztom. T
álalás előtt a felengedett ételt fedetlenül tolom be az előmelegített, forró sütőbe, és a tetejét szépen megpirítom.

KACSABECSINÁLT-LEVES
Hozzávalók:
60 dkg kacsaaprólék, 2 db zöldség, 2 db répa, 1—2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2—3 szem burgonya, 1 evőkanál ecet, 2 dl tej, 1 evőkanál liszt

Elkészítése: A húst kevés olajon a kockára vágott vöröshagymával megdinszteljük. A megtisztított zöldséget, répát felkarikázzuk, a húshoz adjuk, és kicsit összepároljuk. Ezután levesszük a tűzről, hozzákeverjük a lisztet, felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet és félig készre főzzük. A felkarikázott burgonyát ekkor tesszük bele és puhára főzzük.
Ha kihűlt, hozzáadjuk a tejet és az ecetet.

KACSA CABERNET MÓDRA
Hozzávalók:
1 kis pecsenyekacsa, 1,5 dl félszáraz vörösbor, 2 dl narancslé, 1 citrom lereszelt héja, 1 csapott evőkanál cukor, ízlés szerint só

Elkészítése:
A cukrot kis lábosban barnára pirítom, majd nagyon óvatosan (hogy meg ne égessem magam a sistergő gőzzel) beleöntöm a vörösbort és a narancslevet. Hozzákeverem citromhéjat, és addig forralom, amíg a karamell feloldódik. A kacsát feldarabolom, felesleges háját, és bőrét levágom, majd apró kockákra metélve zsírját kisütöm. A pörcöt leszűröm és félreteszem. A kacsazsíron a kacsadarabokat lepirítom, és egy nagy tűzálló tálba átteszem. Leöntöm a mártással, és alufóliával szorosan lefedve, előmelegített, forró sütőbe teszem. Egy órán keresztül sütöm. Ha a hús puha, mindkét oldalát szép pirosra, ropogósra pirítom.
Burgonyalángos vagy burgonyakrokett illik mellé.

KACSACOMB ALMÁVAL
Hozzávalók:
4 kacsacomb, 4 nagy borízű alma, 2 szem összetört szegfűszeg, ízlés szerint só és törött fehér bors

Elkészítése:
A kacsacombokat a forgóknál kettévágom, és a bőrét fellazítva jól besózom. Tűzálló tálba teszem, tetejére és mellérakom a megmosott, kicsumázott és szeletekre vágott almát. Rászórom a fűszereket, és szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon, egy órán keresztül sütöm. Ez után ellenőrzöm, hogy megpuhult-e a hús. Ha nem, aláöntök fél pohár vizet, és tovább párolom. Ha már puhák a combok, félretolom a párolt almát, és fedő nélkül a húsok mindkét oldalát ropogós pirosra sütöm.
Burgonyalángossal vagy sült szalmaburgonyával kínálom.

 

KACSA CURRY MÁRTÁSBAN
Hozzávalók:
1 1/2 kg kacsa feldarabolva, 4 burgonya kockákra vágva, 5 evőkanál olaj, 2 közepes hagyma összetörve, 2 evőkanál currypor, 1/2 evőkanál összetört fokhagyma, 1 evőkanál ketchup
Egyéb hozzávalók:
5 dl forró víz, 1/2 kávéskanál só, 1 kávéskanál cukor, 1 1/2 evőkanál kukoricakeményítő, 1/2 csésze sűrített tej (Maresi), 2 piros chili felszeletelve

Elkészítése:
A hozzávalókat tegyük egy nagy edénybe, és fedetlenül süssük a sütőben erős fokozaton 6 percig. Félidőben keverjük meg. Tegyük bele a kacsadarabokat, keverjük össze, fedjük be, és erős fokozaton 3 percig süssük. Utána keverjük meg. Adjuk hozzá a burgonyát és az egyéb hozzávalókat. Összekeverés után fedjük be és erős fokozaton 5 percig süssük. Ezután állítsuk közepes - alacsony fokozatra és süssük még 25 percig. Keverjük hozzá a sűrített tejet a keményítővel, a chilit és süssük még 1 percig.
Jól keverjük össze és forrón tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK KACSÁRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
 
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.