Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - FOKHAGYMÁS CSIRKÉK 2.

2019.01.17

BAROMFILEXIKON

CSIRKE FOKHAGYMÁS-BOROS MÁRTÁSBAN
Hozzávalók: személyenként
1 csirkemell, 1/2 tojás, fűszerezett liszt, vaj a sütéshez; a mártáshoz 2,5 dl bor, 2 ek vaj, 1 ek fokhagyma, só, bors, kukoricaliszt

Elkészítése:
A mellet bőrözze le, csontozza ki, panírozza vagy szeletelje vékonyra. A lisztet fűszerezze sóval, borssal és fokhagymaporral. A tojást kb. azonos mennyiségű vízzel keverje el. Forgassa a húst lisztbe, tojásoldatba, majd újra lisztbe. Serpenyőben olvassza fel a vajat, süsse rajta a csirkét aranybarnára. Szedje ki, tartsa melegen. Új vajon dinsztelje meg a fokhagymát. Töltse rá a bort, főzve sózza-borsozza ízlés szerint. Végül vízben elkevert kukoricaliszttel sűrítse be mártássá.

CSIRKE FOKHAGYMÁS-CITROMOS VAJMÁRTÁSBAN
Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemell, 4 ek vaj, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 ek citromlé, 20 dkg vékony spagetti, 1 citrom, 1 petrezselyem

Elkészítése:
Serpenyőben olvassza meg a vajat, süsse rajta az áttört fokhagymát 5 mp-ig. Adja hozzá a citromlevet és csirkét, süsse, míg aranybarna és puha lesz. Tegye hozzá, a külön megfőzött tésztát, keverje össze. Körítse vékony citromszeletekkel és finomra aprított petrezselyemmel.

CSIRKEZÚZA FOKHAGYMÁSAN
Hozzávalók:
fél kiló zúza, 60 dkg főtt krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, olaj, só, bors

Elkészítése:
A tisztított zúzát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, s kis hűlés után 2-3 darabba vágjuk. A héjában főtt krumplit tisztítjuk, és karikákra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zúzát. Sóval, borssal, vágott petrezselyemmel ízesítjük, s megpirítjuk. Ekkor beletesszük a krumplit, és óvatosan meg-megkeverve pirosra pirítjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFILEXIKON - FOKHAGYMÁS CSIRKÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.