Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBOKRA 10.

2017.01.17

BAROMFILEXIKON

G
GALAMBLEVES 01.

Elkészítése:
Két db tisztított és belezett galambot jól megmosunk és negyedeljük. Hideg vízben feltesszük főni, első habját leszedjük. Hozzáadjuk a hasábokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét és a félbevágott 1/2 fej vöröshagymát. Sóval, szemes borssal és gyömbérrel ízesítjük.
Lassú tűzön a galambot puhára főzzük. Kivesszük, a levest leszűrjük.
A húst a csontokról leszedjük, metéltre vágjuk. A levest tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk, és citromlével kellemesen pikánsra savanyítjuk.
Az összevágott hússal forrón tálaljuk.

GALAMBLEVES 02.
Hozzávalók:
4 db öreg galamb, 1 cs. vegyes zöldség, 1 cs. petrezselyem, 1 csokor zellerlevél, 1/2 zellergumó, só, 1 db vöröshagyma, bors, zöldpaprika, levestészta

Elkészítése:
A jól megtisztított, megmosott galambokat hideg vízben tesszük oda, jól bezöldségeljük. Addig főzzük, míg jó puha lesz.
Leszűrjük.
Közben kifőzzük a levestésztát, és beletesszük a levesbe, majd rátesszük a galambhúst, rászedjük a zöldséget és úgy tálaljuk.

GALAMBLEVES 03.
Elkészítése:
A szépen megtisztított galambot 1/4 részekre vágjuk, zsírban, sóval és apróra vágott petrezselyem zöldjével puhára pároljuk, hintünk rá egy kanál lisztet, ha ez megpirult, föleresztjük, ha jól forrt, apró galuskákat főzünk bele.
Éppen így készíthetünk levest csirke, liba, kacsa vagy pulyka aprólékból is.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK! 

Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBOKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.