Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBOKRA 11.

2017.04.04

BAROMFILEXIKON

G
GALAMB BECSINÁLT LEVES

Hozzávalók:
2 gyenge, fiatal galamb, 1, 5 evőkanál olaj, 15 dkg leveszöldség, 2 dkg liszt, fél citrom, 1 tojássárgája

Elkészítése:
A megtisztított galambokat négybe vágjuk, és a zsiradékon, gyengén megsózva, fedő alatt félpuhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a leveszöldséget (sárgarépa, petrezselyemgyökér, egy kis zeller), zsírjára pirítjuk, és egy kanál liszttel lehintjük. Utána vízzel felengedjük, és a húst puhára főzzük.
A tűzről levéve, egy fél citrom levével savanyítjuk és hozzákeverünk 1 tojássárgáját. Citromkarikákkal tálaljuk.

GALAMB-BECSINÁLT ZÖLDBORSÓVAL (PIGEONS AUX PETIT POIS)
Hozzávalók:
2 nagyobb vagy 4 kisebb galamb, 2 vékony szelet tűzdelő szalonna, 5 dkg vaj, 15 dkg füstölt tarja, 50 dkg fejtett zsenge borsó, 10 szem gyöngyhagyma, 1,2 l tyúkhúslé, 2 kk. liszt, só, bors, petrezselyem.

Elkészítése:
Tűzdeljük meg szalonnával a galambokat.
Vajon pároljuk fehérre, a vékony szeletekre vágott tarját és a hagymafejeket. Szedjük ki, csepegtessük le. Tartsuk melegen.
Ugyanabban a zsiradékban hirtelen süssük át a galambokat minden oldalon (15 perc), ezt is tegyük melegre.
A visszamaradt zsiradékból, a lisztből készítsünk rózsaszínű rántást, gyors kevergetés mellett öntsük fel a húslével, s ha forrni kezd, tegyük bele a galambokat a hagymával és a füstölt hússal együtt, öntsük hozzá a borsót.
Borsozzuk, ha szükséges, sózzuk. Lefedve, csendes tűzön 45 percig főzzük.
Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel.
Ital: száraz vörösbor.

Vinegrette mártás (hideg - Sauce vinaigrette)
Úgy készül, mint a ravigote mártás, csak tojás nélkül.

Ravigote mártás (hideg - Sauce ravigote)
Hozzávalók: 3 dl olaj, 1 dl ecet, 1 tojás, 5 dkg vöröshagyma, 2 dkg capri, 1 csomag snidling, tárkony, zöldpetrezselyem, törött bors, só, cukor.

A keményre főtt tojást, caprit, metélőhagymát, vöröshagymát, tárkonyt, zöldpetrezselymet apróra összevágjuk, és tálba tesszük. Hozzákeverjük az olajat, ecetet és megízesítjük sóval, törött borssal, egy kevés cukorral. Ha túl savanyú, kevés vízzel hígítsuk. Hideg spárgához, articsókához, borjúfejhez, borjúlábhoz, hideg főtt marhahúshoz adjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBOKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.