Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXiKON - RECEPTEK GALAMBOKRA 12

2017.05.24

BAROMFILEXIKON

G
GALAMB, BEFOJTVA

Elkészítése:
Végy két vagy három galambot, sózd meg és készítsd el szépen; tégy rézlábasba egynehány szelet szalonnát, veres hagymát, és sárgarépát; tedd rájuk a' galambot, 's fojtsd be mindaddig, míg szép barna nem lesz. Vedd ki azután, hints a' zsírjára egy kis lisztet, pergeld meg, töltsd fel levessel 's egy kevés jó ecettel; adj hozzá kevés citromhéjat 's egész borsot, 's forrald fel jól a mártást; szűrd által szitán; adj hozzá apró kapornyát 's két kanál tejfelt, tedd bele ismét a' galambot, fojtsd be még egy kevéssé, csinálj fölibe vajtészta koszorút.

GALAMB FEKETE MÁRTÁSBAN
Elkészítése:
Besózván a' galambokat vágd négy részre, és tedd lábasba, önts reá ecetet 's húslevest, adj hozzá pácoló füvet, egy fej vöröshagymát, citromhéjat 's párold, míg jó puha nem lesz. Olvassz fel egy lábasban darabka írósvajat, 's négy galambra három kalán lisztet kevervén bele, barnítsd meg szépen; öntsd reá a' galambok levét, adj hozzá három kanál tejfelt, keverd bele a' galambok vérét, melyet leölésükkor felfogtál 's a' vöröshagymát és pácoló füvet ki vetvén belőle töltsd a' galambokra, forrald fel még egyszer 's tálald ki.

GALAMB FORRÁZVA, FŐVE
Elkészítése:
Vágd a' megtisztított galambokat négyfelé, sózd meg 's hagyd egy ideig a' sóban állni; adj egy lábasba fél meszely ecetet 's ugyan annyi vizet, egy fejszek füvet, megtűzdelt vöröshagymát, babérlevelet, bazsalikomot és kakukkfüvet. Forrald fel, a' galambokat rakd bele 's párold, míg jól meg nem puhulnak, ekkor rakd tálba, a' levét szűrd reá 's hintsd meg tormával.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBOKRA
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.