Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBOKRA 15

2018.12.09

BAROMFILEXIKON

 


GALAMBLEVES 01.
Elkészítése:
Két db tisztított és belezett galambot jól megmosunk és negyedeljük. Hideg vízben feltesszük főni, első habját leszedjük. Hozzáadjuk a hasábokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét és a félbevágott 1/2 fej vöröshagymát.
Sóval, szemes borssal és gyömbérrel ízesítjük.
Lassú tűzön a galambot puhára főzzük.
Kivesszük, a levest leszűrjük.
A húst a csontokról leszedjük, metéltre vágjuk.
A levest tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk, és citromlével kellemesen pikánsra savanyítjuk.
Az összevágott hússal forrón tálaljuk.

 

GALAMBLEVES 02.
Hozzávalók:
4 db öreg galamb, 1 cs. vegyes zöldség, 1 cs. petrezselyem, 1cs zellerlevél, 1/2 zellergumó, só, 1 db vöröshagyma, bors, zöldpaprika, levestészta

Elkészítése:
A jól megtisztított, megmosott galambokat hideg vízben tesszük oda, jól bezöldségeljük. Addig főzzük, míg jó puha lesz.
Leszűrjük.
Közben kifőzzük a levestésztát, és beletesszük a levesbe, majd rátesszük a galambhúst, rászedjük a zöldséget és úgy tálaljuk.

GALAMBLEVES 03.
Elkészítése:
A szépen megtisztított galambot 1/4 részekre vágjuk, zsírban, sóval és apróra vágott petrezselyem zöldjével puhára pároljuk, hintünk rá egy kanál lisztet, ha ez megpirult, föleresztjük, ha jól forrt, apró galuskákat főzünk bele.
Éppen így készíthetünk levest csirke, liba, kacsa vagy pulyka aprólékból is.

GALAMB LEVES 04.
Elkészítése:
Vágj egy megtisztított galambot 4 részre, keverd lisztbe és süsd ki zsírban; főzz meg három tojást keményre, ezeknek székét, a' galambot 's kevés petrezselyem zöldjét törd a' mozsárban péppé; tedd fazékba 's önts reá egy pint jó húslevet, főzd egy óra negyedig, szűrd le 's tálald - ki valami lepényre.
Ez hat személyre való.

GALAMBLEVES TOJÁSSÁRGÁJÁVAL
Hozzávalók 4 személyre:
1 öregebb galamb, l galamb belsőség, só, 150 g vegyes zöldség, 60 g hagyma, 30 g vaj, 30 g liszt, 1 db tojássárgája, petrezselyemzöld

Elkészítése:
A megtisztított és kibelezett galambot és a belsőséget megmossuk, 1.2 l hideg vizet öntünk rá és felfőzzük. A félig megfőtt galambhoz hozzáadjuk a megtisztított zöldséget, a hagymát, megsózzuk, és addig főzzük. míg a hús megpuhul. A vajból és lisztből világos rántást készítünk, beleöntjük a levesbe, és felfőzzük. A levest leszűrjük, belerakjuk a közben feldarabolt főtt galambhúst és a zöldséget.
Egy kevés levesben elkeverjük a tojássárgáját és beleöntjük a kész levesbe.
Pirított zsemlével tálaljuk, és apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBOKRA


 
 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.