Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBOKRA 4.

2016.09.28

BAROMFILEXIKON

G
GALAMB-BECSINÁLT 01.

Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
2 db galamb, 8 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 3 g törött bors, 8 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 4 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dl tejszín, só

Elkészítése:
A vajat felhevítjük és beletesszük a negyedekbe vágott, megsózott galambot és mindegyik oldalát elősütjük. A sütésből visszamaradt zsiradékban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk kockára darabolt zöldségeket, és kissé átpirítjuk, majd az elősütött galambra öntjük. Annyi vízzel öntjük fel, hogy a húst ellepje, sóval, törött borssal ízesítjük, majd fedővel letakarva pároljuk. Később hozzáadjuk a kockára vágott gombát, majd a friss zöldborsót, amikor az anyagok puhára párolódtak, világos vajas rántással sűrítjük, megszórjuk zöldpetrezselyemmel és tejjel, és tejszínnel felengedjük.
Felforraljuk és párolt rizzsel tálaljuk.

GALAMB-BECSINÁLT 02.
Hozzávalók:
4 galamb, 1 cs. leveszöldség, 5 dkg vaj, 1 púpozott ek liszt, 2 dl tejföl, 1 tojás, 1 cs. petrezselyemzöld, fél citrom leve

Elkészítése:
A galambokat 4 részre vágva vajban átsütjük. Hozzáadjuk a karikára vágott leveszöldséget, sózzuk, kis vízzel puhára pároljuk. Zsírjára sütve, liszttel meghintve, folyton keverve, 2 percig a tűzön hagyjuk. Kis vízzel felöntjük, citromlével ízesítjük. Belekeverjük a tejfölt. Olyan sűrűnek kell lennie, mint a csirkepaprikásnak.
Apróra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

GALAMB-BECSINÁLT 03.
Elkészítése:
Fiatal, kövér galambokat megtisztítunk, gondosan megmosunk, besózzuk, és kétfelé vágjuk. Beletesszük egy lábasba, leöntjük forró zsírral vagy vajjal és három galambonként számítva 1 deci fehérborral, de lehet vízzel is. Mikor már majdnem puha, tisztított, nagyra vágott gombaszeleteket szórunk rá, együtt pároljuk, míg a vizet elfövi, akkor kivesszük a galambokat egy tálra, a lábasban levő gombára nullás grízes lisztet szórunk, kissé sárgulni hagyjuk, finomra vágott zöldpetrezselymet keverünk bele, kissé borsozzuk, felengedjük zöldséglével, visszatesszük a galambokat és az egészet közepes sűrűségűre befőzzük.
Tálaláskor néhány kanál sűrű tejfelt keverünk el benne.

GALAMB BECSINÁLT LEVES
Hozzávalók:
2 gyenge, fiatal galamb, 1, 5 evőkanál olaj, 15 dkg leveszöldség, 2 dkg liszt, fél citrom, 1 tojás sárgája

Elkészítése:
A megtisztított galambokat négybe vágjuk, és a zsiradékon, gyengén megsózva, fedő alatt félpuhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a leveszöldséget (sárgarépa, petrezselyemgyökér, egy kis zeller), zsírjára pirítjuk, és egy kanál liszttel lehintjük. Utána vízzel felengedjük, és a húst puhára főzzük. A tűzről levéve, egy fél citrom levével savanyítjuk és hozzákeverünk 1 tojás sárgáját.
Citromkarikákkal tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBOKRA
Szerző:
 
 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.