Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBOKRA 6.

2016.11.09

BAROMFILEXIKON

G
GALAMBHÚSLEVES

Hozzávalók:
2-3 galamb, sárgarépa, zöldség, karalábé, zöldpaprika, paradicsom, só, liszt, víz, 1 tojás a levestésztához

Elkészítése:
A megpucolt galambokat szétdaraboljuk, és vízben feltesszük főzni. Az első forrás után a leves habját leszedjük, majd beletesszük a zöldségeket, és sóval ízesítjük.
Mikor a hús megfőtt kis kocka tésztát főzünk hozzá.

GALAMB KALÁCSBAN
Hozzávalók:
4 fiatal galamb, 6 ek száraz kalácsból, vagy egyéb édeskés péksüteményből reszelt morzsa, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, 3 ek olaj, ízlés szerint só

Elkészítése:
A galambot tisztítás után hosszában félbevágom, és annyi csontot szedek ki belőle, amennyit csak lehetséges. Ezután húskalapáccsal kissé megveregetem, és jól megsózom. Megmártom a kalácsmorzsában, majd tűzálló tálba fektetem. Rászórom a leszárazott és megmosott mazsolát, rálocsolom a megsózott tejfölt, és a tálat szorosan lefedem. Előmelegített forró sütőben 30 percig sütöm, majd a tetejét megpirítom.
Márványsajtos fejes saláta és burgonyapüré illik hozzá.

GALAMBLEVES 01.
Elkészítése:
Két db tisztított és belezett galambot jól megmosunk és negyedeljük. Hideg vízben feltesszük főni, első habját leszedjük. Hozzáadjuk a hasábokra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, karalábét és a félbevágott 1/2 fej vöröshagymát. Sóval, szemes borssal és gyömbérrel ízesítjük.
Lassú tűzön a galambot puhára főzzük. Kivesszük, a levest leszűrjük.
A húst a csontokról leszedjük, metéltre vágjuk. A levest tejszínnel elkevert tojás sárgájával dúsítjuk, és citromlével kellemesen pikánsra savanyítjuk.
Az összevágott hússal forrón tálaljuk.

GALAMBLEVES 02.
Hozzávalók:
4 db öreg galamb, 1 cs. vegyes zöldség, 1 cs. petrezselyem, 1 cs zellerlevél, 1/2 zellergumó, só, 1 db vöröshagyma, bors, zöldpaprika, levestészta

Elkészítése:
A jól megtisztított, megmosott galambokat hideg vízben tesszük oda, jól bezöldségeljük. Addig főzzük, míg jó puha lesz. Leszűrjük.
Közben kifőzzük a levestésztát, és beletesszük a levesbe, majd rátesszük a galambhúst, rászedjük a zöldséget és úgy tálaljuk.

GALAMBLEVES 03.
Elkészítése:
A szépen megtisztított galambot 1/4 részekre vágjuk, zsírban, sóval és apróra vágott petrezselyem zöldjével puhára pároljuk, hintünk rá egy kanál lisztet, ha ez megpirult, föleresztjük, ha jól forrt, apró galuskákat főzünk bele. Épen így készíthetünk levest csirke, liba, kacsa vagy pulyka aprólékból is.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBOKRA
Szerző:
 
 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.