Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBOKRA 8.

2016.12.04

BAROMFILEXIKON

G
GALAMBGÖLÖDÉNY LEVES

Hozzávalók 4 személyre:
1 galamb, zsír, 1 db vörös-hagyma, petrezselyemzöld, kevés pirospaprika.
Gölödényhez:
30 dkg kukoricaliszt, 1 csapott evőkanál liszt, só, 10 dkg zsír, 1 db tojás

Elkészítése:
A vöröshagymát a zsíron megpirítom. Kevés apróra vágott petrezselyem zölddel, pirospaprikával, sóval, megszórom és felöntöm vízzel. Felforralom, majd belefőzöm a megpucolt galambot. Mikor megfőtt hozzáadjuk a gölödényt.

Gölödény:
a kukoricalisztet a liszttel, a sóval és a zsírral összemorzsolom, hozzáadom az 1 db tojást és egy kis vizet, hogy könnyen gömbölyíthető tésztát kapjak.
Dió nagyságú gombócokat készítek, amit a levesbe főzök keverés nélkül, néha rázogatva az edényt.

GALAMBHÚSLEVES
Hozzávalók:
2-3 galamb, sárgarépa, zöldség, karalábé, zöldpaprika, paradicsom, só, liszt, víz, 1 tojás a levestésztához

Elkészítése:
A megpucolt galambokat szétdaraboljuk, és vízben feltesszük főzni. Az első forrás után a leves habját leszedjük, majd beletesszük a zöldségeket, és sóval ízesítjük.
Mikor a hús megfőtt kiskocka tésztát főzünk hozzá.

GALAMB KALÁCSBAN
Hozzávalók:
4 fiatal galamb, 6 ek száraz kalácsból, vagy egyéb édeskés péksüteményből reszelt morzsa, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg mazsola, 3 ek olaj, ízlés szerint só

Elkészítése:
A galambot tisztítás után hosszában félbevágom, és annyi csontot szedek ki belőle, amennyit csak lehetséges. Ezután húskalapáccsal kissé megveregetem, és jól megsózom. Megmártom a kalácsmorzsában, majd tűzálló tálba fektetem. Rászórom a leszárazott és megmosott mazsolát, rálocsolom a megsózott tejfölt, és a tálat szorosan lefedem. Előmelegített forró sütőben 30 percig sütöm, majd a tetejét megpirítom.
Márványsajtos fejes saláta és burgonyapüré illik hozzá.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
 

Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBOKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.