Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK GALAMBOKRA 17.

2020.02.06

BAROMFILEXIKON

GALAMB, PAPIROS TEKERCSBEN
Elkészítése:
Végy két vagy három galambot, tisztítsd meg, 's vágd el hosszában mindegyiket két-két darabra, sózd meg, 's verd késsel, hogy egy kevéssé elterüljön; apríts össze zöldpetrezselymet, metélő hagymát, csiperkegombát, a' galamb-májakat, melyeket megfőztél, borsot, 's egynehány szardellát.
Adj hozzá egy darab szalonnát, vékony szeletekre metszve; rakd a' galambokat fejér papirosra; a' galambok' belső felét kend meg vagdalttal; e' képen folytasd munkádat, míg csak vagyon galambod és vagdaltad.
E' meglévén, mess még egynehány szelet szalonnát, 's fedd be vele a' húst; azután tekerd össze a' papirost, 's vágd ki szépen mind a' két végét; a' hány fel galambod van, ugyan annyi tekercset kell csinálnod; tedd azután a' tekercseket rostélyra, kend meg vajjal süsd meg lassan, 's add fel betekerve az asztalra.

 

 

GALAMBPECSENYE
Elkészítése:
A galambokat - személyenként egyet - megtisztítjuk, megmossuk, kevés füstölt szalonnával megtűzdeljük, lábasban vagy tepsiben 10-15 perc alatt megsütjük.

GALAMBPECSENYE SAVANYÚ MÁRTÁSSAL
Elkészítése:
A megtisztított, megmosott és kétfelé vágott galambokat gyönge ecetes, zöldséges, fűszeres pácba rakjuk - s ha fiatal galambok - 2 napig, ha öregek, 3 napig benne hagyjuk.
Mikor kivesszük, mellüket megtűzdeljük szalonnával, és vajon vagy zsíron szép pirosra sütjük, közben tejföllel locsoljuk.
Ha készen van, rántást készítünk, kockára vágott szalonnát teszünk bele, föleresztjük 1; 2 pohár páclével, beletesszük a galambokat, és kis ideig forraljuk.

GALAMBPÖRKÖLT 01.
Hozzávalók:
6 db galamb, 1 fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, pirospaprika, só, bors, olaj vagy zsír

Elkészítése:
A hagymát apró kockákra vágjuk, és megpároljuk. A galambokat félbevágjuk, és rátesszük.
A hagymát a hússal tovább pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, sóval, és felöntjük vízzel, hogy félig ellepje.
Beletesszük a borsot, és puhára főzzük.
Pici liszttel - vagy kukoricakeményítővel - megszórva besűríthetjük, de mindenképpen zsírjáig párologtassuk el a levét.

GALAMBPÖRKÖLT 02.
Hozzávalók:
Galamb 4 db, zsír 15 dkg, hagyma 2 fej, paprika, só 1-1 késhegynyi

Elkészítése:
Úgy készül, mint a csirkepörkölt.
Ha a pörköltet gulyásszerűen akarjuk készíteni, úgy több lével főzzük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK GALAMBOKRA
 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.