Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSÖS CSIRKÉK 1

2019.05.23

BAROMFILEXIKON

ALMÁS CSIRKE 01.
Elkészítése:
A feldarabolt csirkét vajjal, finomra vágott hagymával együtt az edénybe helyezzük, és egészen kevés vizet öntünk alá. Sóval, törött borssal, sáfránnyal, finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Lassú tűzön félig puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a negyedelt almákat, kevés fahéjjal és Cayenne borssal meghintjük.
Újra kevés vizet öntünk alá, és lefedve készre főzzük.
Tarhonya körettel tálaljuk.

ALMÁS CSIRKE 02.
Elkészítése:
Általában csirkemellet használok, de el lehet készíteni egész csirkéből is.
A melleket kicsontozom, besózom.
A burgonyát megtisztítom, az almát is. (alma kb. 1 kiló).
A tepsit körberakom szalonnával, az aljára is teszek 3-4 szeletet. (vékonyra szeletelve). Rákarikázok egy sor nyers burgonyát, ezt megsózom, majd rászeletelem az almát, erre teszek 5-6 késhegynyi Rámát. Így rétegezem, amíg a tepsibe fér, majd a tetejére teszem a besózott húst.
(A burgonyát mindig enyhén sózom).
A hús alá és fölé alma kerüljön.
Erre is teszek Rámát.
A tepsit alufóliával letakarom, kb. 1 órát párolom, majd ha puha, kissé megpirítom.

ALMÁS CSIRKEFASÍRT
Hozzávalók 3-4 személyre:
30 dkg csirkemellfilé, 20 dkg alma, 1.5 zsemle, 1 tojás, 1 kisebb vöröshagyma, olaj, zsemlemorzsa, tej, borsikafű, só

Elkészítése:
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hagymát, a zsemlét és a tojást. Ízesítsd borsikafűvel és sóval. Az alaposan összedolgozott masszát tedd egy olajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt őzgerincformába, és közepes tűzön süsd pirosra.
Ha nincs őzgerincformád, akkor a masszából formázz rudat, kend meg olajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és alufóliába tekerve süsd meg egy tepsiben.

ALMÁS CSIRKEKRÉMES SZENDVICS
Hozzávalók:
1,2 dl majonéz, 2 teáskanál citromlé, 1 kis darab gyömbér, 25 dkg csirkemell, 1 db alma, 1 apró zellergumó, 2 szál bazsalikom, 1 közepes hagyma, 2 bagett

Elkészítése:
Keverje össze a majonézt a citromlével és a frissen reszelt gyömbérrel. Forgassa bele az apróra vagdalt (vagy ledarált) főtt csirkehúst, a gyufaszálra vágott zellert és almát. A bagetteket vágja félbe. Szórja meg a frissen vagdalt bazsalikommal, majd halmozza rá a majonézes keveréket.
A tetejére rendezze a szálasra vágott hagymát.

ALMÁS CSIRKELEVES
Hozzávalók 6-8 személyre:
50 dkg alma, 1 db 1 kg -os csirke, 2 tojássárgája, 2 l erőleves kockából, 5 dkg liszt, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál cukor, 1 csokor zöldpetrezselyem és ízlés szerinti só

Elkészítése:
A megtisztított, feldarabolt csirkét a hideg erőlevesben feltesszük főni. Ha felforrt a lángot kisebbre vesszük, habját leszedjük, és a levest éppen csak gyöngyözve főzzük tovább, cca. két óráig. A főzés vége felé hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, és még öt percig főzzük. Azután behabarjuk a liszttel, tojássárgájával elkevert tejföllel. A meghámozott, kicsumázott almát, kockákra vágjuk, és a cukorral kevés vízben nem túl puhára főzzük.
A főtt almát a levével együtt a kész leveshez keverjük, egyet rottyantunk rajta, és azonmód forrón tálaljuk.

ALMÁS CSIRKEMÁJ
Hozzávalók:
2 alma, 60 dkg csirkemáj, 2 vöröshagyma, 10 dkg margarin, fél dl almapálinka, majoránna, bors, só

Elkészítése:
A nagyobb darabokra vágott májat a vajban megpirítom, majd kiveszem a serpenyőből. A hagymát szeletekre vágom, és a visszamaradt margarinban karikáira szedegetve megsütöm. Az almát gerezdekre vágom, és a hagymához adom. Rövid ideig együtt párolom, majd beleöntöm a pálinkát, fűszerezem majoránnával és borssal.
A májat is hozzáadom, sózom, és 4-5 percig párolom.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFIAK - GYÜMÖLCSÖS CSIRKÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.