Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSÖS CSIRKÉK 2

2019.06.07

GYÜMÖLCSÖS RECEPTEK

ALMÁS CSIRKELEVES
Hozzávalók 6-8 személyre:
50 dkg alma, 1 db 1 kilógrammos csirke, 2 tojássárgája, 2 l erőleves kockából, 5 dkg liszt, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál cukor, 1 csokor zöldpetrezselyem és ízlés szerinti só

Elkészítése: A megtisztított, feldarabolt csirkét a hideg erőlevesben feltesszük főni. Ha felforrt a lángot kisebbre vesszük, habját leszedjük, és a levest éppen csak gyöngyözve főzzük tovább, cca. két óráig. A főzés vége felé hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, és még öt percig főzzük. Azután behabarjuk a liszttel, tojássárgájával elkevert tejföllel. A meghámozott, kicsumázott almát, kockákra vágjuk, és a cukorral kevés vízben nem túl puhára főzzük.

A főtt almát a levével együtt a kész leveshez keverjük, egyet rottyantunk rajta, és azonmód forrón tálaljuk.

ALMÁS CSIRKEMÁJ
Hozzávalók:
2 alma, 60 dkg csirkemáj, 2 vöröshagyma, 10 dkg margarin, fél dl almapálinka, majoránna, bors, só

Elkészítése:
A nagyobb darabokra vágott májat a vajban megpirítom, majd kiveszem a serpenyőből. A hagymát szeletekre vágom, és a visszamaradt margarinban karikáira szedegetve megsütöm. Az almát gerezdekre vágom, és a hagymához adom. Rövid ideig együtt párolom, majd beleöntöm a pálinkát, fűszerezem majoránnával és borssal.
A májat is hozzáadom, sózom, és 4-5 percig párolom.

ALMÁS CSIRKEMÁJAS SERPENYŐ
Hozzávalók 4 személyre:
4 szép libamáj, 50 dkg alma, 3-4 evőkanál olaj, 1 csokor zsálya, 40 dkg csirkemáj, só, őrölt bors, 1dl almabor

Elkészítése:
Az almát és a libamáját megmossuk, megtisztítjuk, és felvágjuk őket. A forró olajba dobjuk bele a zsályalevelet, és forgassuk át. Miután átforgattuk vegyük ki, és a zsályás olajba tegyük bele a hagymát és a máját, és pirítsuk meg. Ízesítsük őrölt borssal, és adjuk hozzá az almadarabokat.
Öntsük rá az almabort, és nagy lángon rázogassuk addig, míg a máj megpuhul.
Ezután már sózhatjuk, és a tetejére helyezzük a zsályaleveleket.
Köretnek ajánljuk mellé a hagymás tört burgonyát.

ALMÁS CSIRKEMELL 01.
Hozzávalók:
2 kicsi (vagy 1 nagy) csirkemell, 50 dkg alma (birsalma is lehet), 2 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 5 dkg reszelt trappista sajt, 1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, őrölt gyömbér, ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés cukor

Elkészítése:
A lebőrözött csirkemellet úgy csontozom ki, hogy lapjában szeletelhető legyen. Szép szeleteket vágok belőle, és jól megsózom. Tűzálló tálba fektetem a felét, és beborítom a meghámozott, kicsumázott és gerezdekre vágott alma felével. Csipet sóval és cukorral megszórom, majd a maradék mellszeletekkel és az almával folytatom a rétegezést. Ezután belekeverem a tejszínbe a fűszereket, kevés sót és cukrot is adok hozzá, majd rálocsolom. A tálat szorosan lefedem és előmelegített, forró sütőben 40 percig közepes lángon párolom.
A sütés befejeztével a fedőt leveszem a tálról, rászórom az ételre a reszelt sajtot, és csak annyi időre teszem vissza a sütőbe, hogy a sajt elolvadjon.
Párolt rizzsel kínálom.

ALMÁS CSIRKEMELL 02.
Hozzávalók:
2 közepes csirkemell, 4 alma, 5 dkg vaj, 5 dkg sajt, só (vagy grill fűszer-keverék), késhegynyi reszelt szerecsendió

Elkészítése:
A csirkemelleket kettévágjuk, sóval bedörzsöljük, és kivajazott tűzálló edénybe téve, letakarva a sütőben majdnem puhára pároljuk. Az almákat megtisztítjuk, karikákra vágjuk, majd a húst betakarva vele, szerecsendióval megszórjuk, és a sütőbe visszatesszük.
Együtt puhára pároljuk, végül a reszelt sajttal megszórjuk és egy-két percig - míg a sajt ráolvad - még pirítjuk.
Vegyes párolt zöldséggel, de külön sült almával is tálalhatjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFIAK - GYÜMÖLCSÖS CSIRKÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.