Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSÖSCSIRKÉK 5

2020.04.29

BAROMFILEXIKON

ANANÁSZOS CSIRKESALÁTA 01.
Hozzávalók:
1 nagy sült csirkemell, 1 kg-s ananászkonzerv, 10 dkg mandula, 1 adag majonéz, 2 dl tejföl, 1 ek zellersó

Elkészítése:
A lebőrözött, kicsontozott húst csíkokra vágod, összekevered a kisebb darabokra vágott ananásszal, és a tejföllel felhígított majonézzel.
A majonézhez ne adj sót, hanem a zellersót használd.
A citromlével ne takarékoskodj, jól locsold meg, hogy ellensúlyozd az ananász édességét, persze óvatosan.

ANANÁSZOS CSIRKESALÁTA 02.
(EGYIPTOM)
Hozzávalók:
2 megfőzött, darált vagy apróra vágott csirkemell, 2 fej gyöngyhagyma apróra vágva, 4 apró csemegeuborka (savanyú) apróra vágva, só, bors, 3 evőkanál olaj, 1 kávéskanál borecet, 2 kávéskanál méz, 1 kis konzervdoboz gombafej (vagy 15 dkg apró gomba), 1 kis ananászkonzerv apróra vágva, leszűrve, salátalevél a díszítéshez, 1 dl ***zöld-mártás

Elkészítése:
Forró olajban pároljuk a gombafejeket körülbelül 5 percig.
Csurgassuk jól le, és hagyjuk kihűlni.
Öntsük rá az ecetet és a mézet, és hagyjuk körülbelül 1 óra hosszat állni, időközönként forgatva, hogy mindenütt átjárja.
Keverjük össze a csirkehúst, hagymát és uborkát.
A salátástál alját és szélét béleljük ki a salátalevelekkel, helyezzük a közepére a csirkehúst, rakjuk köré a gombafejeket, és végül a tetejére halmozzuk fel az ananászdarabokat.
Tálaláskor mindenki egyéni ízlése szerint öntse le zöld mártással.

***Zöld mártás
Hozzávalók:
15 dkg spenót, 5-6 tárkonylevél, 1 cs petrezselyemzöld, 1 mk mustár, 1 dl tejszín, 10 dkg majonéz, cayenne-i bors, 1 kk citromlé, 1 ek fehér bors, csipetnyi porcukor, só.

Elkészítés:
A spenótot, petrezselyemzöldet, tárkonylevelet leforrázzuk, lecsepegtetjük és áttörjük.
A többi hozzávalókkal elkeverjük, fehér borral ízesíthetjük.

ANANÁSZOS GRILLCSIRKE
Hozzávalók:
2 db kis csirke, 1 kis doboz ananászbefőtt, 10 dkg reszelt sajt, ízlés szerint só

Elkészítése:
A megtisztított csirkék hasát belülről sóval bekenem, és néhány darabka apróra vágott ananászt teszek bele.
Nyársra húzom, megsózom.
A grillsütő alsó, cseppfelfogó tálcájára teszem a maradék ananászbefőttet.
A csirkéket pirosra sütöm, a sütés végén pedig megkenegetem az ananász levével.
A szárnyasokat feldarabolom, és a grillsütő tálcájára teszem.
Rászórom a közben pirosra sült ananászdarabkákat, meghintem a reszelt sajttal, és addig grillezem, amíg a sajt egybefüggő réteget nem képez a tetején.
Párolt rizs illik hozzá.

ANANÁSZOS MÁJ
Vesebetegek is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, 20 dkg csiperkegomba, 2 szelet (konzerv) ananász, 1 fej hagyma, 1 evőkanál liszt, 1 dl húsleves (kockából is készülhet), petrezselyem, olaj, só

Elkészítése:
A májat csíkokra metéljük, és lisztben megforgatjuk.
Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.
Beletesszük a májat, majd a vékonyra szeletelt gombát is.
Néhány percig pirítjuk, majd felöntjük a tyúkhús-levessel és megpároljuk.
Hozzáadjuk a lecsöpögtetett, feldarabolt ananászt, megsózzuk és összeforraljuk.
Párolt rizzsel körítve, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFIAK - GYÜMÖLCSÖS CSIRKÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.