Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - RECEPTEK KACSÁRA 13.

2017.02.28

BAROMFILEXIKON

KACSAMELL LENCSÉVEL
Hozzávalók:
4 db kacsamell, 15 dkg lencse, 10 db mogyoróhagyma, 2 db babérlevél, 1,5 dl vörösbor, 5,5 dkg vaj, 1 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál brandy

Elkészítése:
A felmelegített olívaolajon pároljon üvegesre 2 darab finomra vagdalt mogyoróhagymát. Borítsa rá a megmosott lencsét és 1,5-1,5 deci vizet és vörösbort. Ízesítse a babérlevéllel és ízlés szerint sózza. Fedő alatt gyöngyöztesse, míg a lencse megpuhul, és a levét elfövi. Dobja ki a babérlevelet. Másik edényben olvassza fel a vaj felét, és a maradék, de egészben hagyott mogyoróhagymákat pirítsa barnára. A zsiradékkal együtt adja a lencséhez. Együtt főzze tovább 5-6 percen át. Közben a maradék vajon 8-10 perc alatt a húsok mindkét oldalát süsse barnára. (Először a bőrös, később a másik oldalukat.) Ha megsültek, zárja le a meleget és öntse le a felesleges zsiradékot róla. Öntözze meg a brandyvel, és meggyújtva flambirozza a melleket. A felszeletelt kacsamellet a lencsével körítve azonnal tálalja.

KACSAMELL PÁROLT SÜTŐTÖKKEL
Hozzávalók:
2 db kacsamell (kb. 80-90 dkg), 2 dkg zsír, 5 dkg vaj, só, majoránna, 1,5 kg sütőtök, 2 dl száraz bor, őrölt szerecsendió, reszelt citromhéj

Előkészítés:
A húst sózzuk, majoránnával meghintjük. A tököt meghámozzuk, magházát kiszedjük, kb. egy cm vastag szeletekre vágjuk.

Elkészítése:
A kacsamellet vékonyan zsírozott tepsibe tesszük és forró sütőben (180-200˙C) alatt összegyűlő zsiradékkal gyakran locsolgatva megsütjük. Csontjáról lefejtjük ujjnyi vastag szeletekre vágva fehérborban párolt tökkel és boros szilvával tálaljuk Párolt tök: A szeletek mindkét oldalát forró vajban hirtelen elősütjük, majd felöntjük fehérborral, és puhára pároljuk. A párolás végére levét teljesen el kell párologtatni. Őrölt szerecsendióval és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Az étkezési búzakeményítőt csomómentesre keverjük 1 evőkanál ananászlében, majd óvatosan a mártáshoz adjuk és felfőzzük. A zeller zöldet megmossuk, lerázzuk, és lecsipkedjük a leveleit. Az ananászszeleteket középen kettévágjuk, összevegyítjük a félretett sült kacsahússal és a lecsipkedett zellerlevelekkel, az édes-savanyú mártásba tesszük, majd összemelegítjük.
Fokhagymával ízesített párolt rizst kínálhatunk hozzá.

KACSAMELL ZSÓFIA MÓDRA
Elkészítése:
Először is a kacsamelleket jól befűszerezzük (só + bors + rozmaring), majd olajban érleljük. Készíteni kell egy Zsófia ragut. Ehhez egy fokhagymás mártás lesz az alap. (világos-vajas rántás + fokhagyma, majd tejszínnel felöntjük). Ehhez hozzáadunk 3-4 cm-re vágott spárgát (feje nélkül), narancsgerezdeket. Ezt jól egybeforraljuk, de vigyázni kell, hogy ne főjön szét a spárga és a narancs. Ezután a húst kell megsütnünk. Egy teflonban süthetjük, úgy, mint a rostonsültet. Olaj nem kell alá, hiszen abban érleltük.
Köretként rizst adunk.

Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK KACSÁRA
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.