Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - RECEPTEK KACSÁRA 14

2018.08.17

BAROMFILEXIKON


KACSA ALMÁS KÁPOSZTÁVAL
Hozzávalók:
1 kis pecsenyekacsa, 75 dkg savanyú káposzta, 50 dkg savanykás alma, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 2 cső, csípős hegyes zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 teáskanál csombor (borsikafű), 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só

Elkészítése:
A megtisztított szárnyast kisebb darabjaira vágom. Ahonnan csak lehet, eltávolítom a zsírt, majd a húst bőr nélküli oldalán megsózom és megborsozom. Ha nagyon savanyú lenne a káposzta, kimosom, és jól lecsurgatom. Egy nagy tepsibe terítem a közben apróra vágott káposztát, és meghintem a csomborral. Rákarikázom a megmosott és kicsumázott héjas almát, valamint a megmosott paprikát. Erre fektetem a kacsadarabokat, bőrével felfelé. Beborítom a megtisztított és vékony karikákra vágott vöröshagymával, és leöntöm a megsózott, tejszínnel elkevert tejföllel. Alufóliával szorosan beborítom, majd az előmelegített, forró sütőben másfél órán keresztül párolom.
Adagokra osztom, és alufólia tálcára téve befedem, majd a mélyhűtőben lefagyasztom.
Tálalás előtt a felengedett ételt fedetlenül tolom be az előmelegített, forró sütőbe, és a tetejét szépen megpirítom.

 

KACSABECSINÁLT-LEVES
Hozzávalók:
60 dkg kacsaaprólék, 2 db zöldség, 2 db répa, 1—2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2—3 szem burgonya, 1 evőkanál ecet, 2 dl tej, 1 evőkanál liszt

Elkészítése:
A húst kevés olajon a kockára vágott vöröshagymával megdinszteljük. A megtisztított zöldséget, répát felkarikázzuk, a húshoz adjuk, és kicsit összepároljuk. Ezután levesszük a tűzről, hozzákeverjük a lisztet, felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet és félig készre főzzük.
A felkarikázott burgonyát ekkor tesszük bele és puhára főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tejet és az ecetet.

KACSA CABERNET MÓDRA
Hozzávalók:
1 kis pecsenyekacsa, 1,5 dl félszáraz vörösbor, 2 dl narancslé, 1 citrom lereszelt héja, 1 csapott evőkanál cukor, ízlés szerint só

Elkészítése:
A cukrot kis lábosban barnára pirítom, majd nagyon óvatosan (hogy meg ne égessem magam a sistergő gőzzel) beleöntöm a vörösbort és a narancslevet. Hozzákeverem citromhéjat, és addig forralom, amíg a karamell feloldódik. A kacsát feldarabolom, felesleges háját, és bőrét levágom, majd apró kockákra metélve zsírját kisütöm.
A pörcöt leszűröm és félreteszem.
A kacsazsíron a kacsadarabokat lepirítom, és egy nagy tűzálló tálba átteszem. Leöntöm a mártással, és alufóliával szorosan lefedve, előmelegített, forró sütőbe teszem. Egy órán keresztül sütöm.
Ha a hús puha, mindkét oldalát szép pirosra, ropogósra pirítom.
Burgonyalángos vagy burgonyakrokett illik mellé. Elkészítési ideje: 120 perc

Forrás:
BAROMFILEXIKON - KACSARECEPTEK
 
Forrás:
BAROMFILEXIKON
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.