Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KACSARECEPTEK 17.

2019.03.17

BAROMFILEXIKON

KACSA RAGULEVES
Hozzávalók:
1 kacsaaprólék a csontos hátával, 25- 30 dkg vegyes zöldség, 2 dl tejföl, 1 evőkanál kacsazsír, (vagy olaj), 1 kis fej vöröshagyma, 1 púpozott teás kanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 3 szem kardamom mag. 1 teáskanál citromfű, 2 szem összetört szegfűszeg, 1 mokkáskanál morzsolt sáfrányos széklice (vagy valódi sáfrány), késhegynyi őrölt lestyán gyökér, ízlés szerint kevés citromlé, só, és törött bors

Előkészítés:
A kacsaaprólékot kis darabokra vágom. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát a kacsazsíron üvegesre pirítom, majd a húst és a kis hasábokra vágott zöldséget rádobom. A húst fehéredésig együtt pirítom. Ezután rászórom a fűszereket, és 1,5 liter vízzel felöntöm. A fokhagymát szétzúzva keverem bele.

Elkészítése:
A levest felforralom, és kis lángon puhára főzöm. Leszűröm, a húst kicsontozom, metéltre vágom, és a levébe visszateszem. A tejfölt simára keverem a liszttel, és behabarom vele a forrásban lévő levest. Jól kiforralom, citromlével ízesítem, és forrón tálalom.

KACSA ROZMARINGOS TÖLTELÉKKEL
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa a májával együtt (cca. 2 kg), 1 fej vöröshagyma, 3 tojás, 2 dl tej, 3 ek olaj, fél csokor petrezselyem, 2 szál rozmaring, majoránna, só, bors

Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott kacsamájat, sóval, borssal, vágott rozmaringgal és vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A zsemlét apróra vágjuk és sütőben, szárazon sárgára pirítjuk. Annyi tejet öntsünk hozzá, amennyit éppen felvesz, majd keverjük hozzá a tojásokat és a fűszeres májat. A kacsát kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával ízesítjük. Megtöltjük a töltelékkel, és forró sütőben, saját zsírjával locsolgatva pirosra sütjük.

KACSARŐZSE FRISS SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
1 db kacsa; az Orly tésztához: liszt, 2 tojás, 1.5 dl sör, 1 evőkanál olaj, csipet só; Körethez: 1 fej saláta, 3 db paradicsom, fél kígyóuborka, 3-4 db paprika

Elkészítése:
a kacsát megpároljuk, de nem pirítjuk ropogósra, hanem kicsontozzuk, és húsát csíkokra vágjuk. A fenti alapanyagokból palacsinta sűrűségű Orly tésztát készítünk, ebben a csíkokra vágott kacsahúst panírozva, forró olajban kisütjük. A salátákat tetszés szerinti darabokra vágjuk, összekeverjük és a ropogósra sütött kacsahús mellé tálaljuk. Elkészítési idő: 75 perc

KACSA SALMI
Hozzávaló:
1 kacsa, 5 deka szalonnaszelet, 2 evőkanál Visan, 1 teáskanál leves ízesítő, 2 pohár fehérbor, egynéhány úrigomba, vörösbor

Elkészítése:
A kacsamellet megtűzdeljük a szalonnával. A lábas aljra tett szalonnaszeleteket egy kevéssé pirulni hagyjuk. Majd hozzáadjuk a Visant. Ha barna rátesszük a leves ízesítőt és a fehérbort. Ebbe a mártásba jön a kacsa, amelyet befedve puhára párolunk. Ha kihűlt, lehúzzuk a kacsáról a bőrt, a melle-, combja- és szárnya húsát leválasztjuk, és szeletekre vágjuk. A bőrt és a többi húst igen finomra vagdaljuk, vörösborral felfőzzük, majd áttörjük. Egy ideig állni hagyjuk, majd leszedjük a zsírját. Egy csészényi fehérborban pácolt gombát adunk bele, és a hússzeletekkel együtt megforrósítjuk. A húst szépen elrendezzük a tálban, a mártást rátöltjük, és krumpli szalmával, vagy Visanban pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.

KACSA SAVANYÚAN.
Elkészítése:
A kacsát besózod és majoránnával bedörzsölöd. Tégy egy lábasba zsírt, hosszúra vágott vöröshagymát, tedd rá a besózott kacsát, önts alá vizet és kevés ecetet, tégy bele szemes borsot, kevés citromhéjat, tedd a sütőbe, hogy barnára süljön. Vedd ki ekkor a kacsát, tégy a lábasba két kanál lisztet, hagyd megbámulni, ereszd föl vízzel, tégy bele majoránnát, káprit, kevés cukrot, kevés tejfölt, hagyd mindezt jól elforrni, vágd a kacsát ízekre, rakd a mártásba, midőn föladod, tedd a kacsát a tálba, szűrd rá a mártást s tégy a tál körül pirított burgonyát.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK KACSÁRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.