Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK KACSÁRA 20

2020.07.25

BAROMFILEXIKON

KACSA GYÜMÖLCCSEL
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa, 50 dkg alma, 50 dkg körte, 1 ek cukor, fél citrom, majoránna

Elkészítése:
A kacsát kívül-belül besózva kis majoránnát szórunk a hasüregébe.
A hámozott almákat vékonyra szeletelve a hasüregbe rakjuk.
A nyílást összetűzve a húst tepsibe tesszük.
Kis vizet öntve alá sütőbe tesszük.
Saját zsírjával sűrűn öntözve puhára pároljuk, majd pirosra sütjük.
Ha kész, szeleteljük.
Az almatölteléket köretként adjuk mellé.
A hámozott körtéket félbevágva cukros, citromos vízben kissé megpároljuk.
Ezt savanyúként adjuk a sült mellé.

KACSAHÚSSAL TÖLTÖTT LASAGNE
Hozzávalók:
1 doboz készen kapható lasagne tésztalapok, 50 dkg kicsontozott pecsenye kacsamell, 1 fej közepes vöröshagyma, 1 piros színű paprika, 1 zöld színű paprika, 1 gerezd fokhagyma, 4 db paradicsom, 2 evőkanál olaj, 20 dkg mozzarella sajt, só, őrölt bors, majoránna, bazsalikom, 1 evőkanál margarin a sütőforma kikenéséhez

Elkészítése:
A kacsamellet kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, csíkokra vágjuk, a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomkodjuk.
A paradicsomokat mártsuk egy pillanatra forró vízbe, húzzuk le a héját, vágjuk össze.
Serpenyőben felforrósított olajba tegyük bele a húst és a zöldségeket, kevergetve pirítsuk egy kicsit.
Adjuk hozzá a paradicsomokat, fűszereket, sózzuk meg, keverjük össze, majd letakarva lassú tűzön pároljuk 1-1/2 órát, amíg a ragu jól besűrűsödik.
Bő, forró sós vízben főzzük meg a tésztát, de ne túl puhára, szűrjük le és hűtsük ki.
Margarinnal kikent tűzálló tálba először egy lap tésztát teszünk, ezt befedjük raguval, majd újra tészta és ragu, míg el nem fogy.
A tetejére tészta kerüljön.
A tetejét vékony szeletekre vágott mozzarella sajttal fedjük be.
108 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a sajt aranybarna lesz.
Forrón tálaljuk.

KACSAHÚS FEHÉRBORBAN
Hozzávalók:
25 dkg kicsontozott sült kacsahús, 1,5 dl száraz fehérbor, egy kávéskanál gyömbér, 2 evőkanál olaj. Az ízesítéshez: 2 evőkanál szójamártás, egy evőkanál étkezési keményítő, egy kávéskanál cukor

Elkészítése:
A szeletekre vágott sült kacsahúst kevés olajban átpirítjuk.
Rátesszük a gyömbért, a borral felöntjük, és kb. 5 percig pároljuk.
Hozzáadjuk az ízesítőket, felforraljuk és tálaljuk.

KACSAHÚSOS TÉSZTA
Hozzávalók:
1 fej hagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 1 kis gumó zeller, 25 dkg paradicsom, 6 gerezd fokhagyma, 0,6 dl olívaolaj, 2 kacsacomb, negyed teáskanál pirospaprika, 5 dl csirkeleves, 25 dkg rövid metélt

Elkészítése:
Nagyobb serpenyőbe tegyen kevés olívaolajat.
Tegye bele a felkockázott zöldségféléket, hagymát, és párolja, amíg a hagyma üvegessé válik.
Adja hozzá a zúzott fokhagymát.
Közepes hőmérsékleten párolja tovább pár percet.
Tegye hozzá a feldarabolt paradicsomot, és kislángon, fedő alatt párolja 20 percet.
Sózza, borsozza, szórja meg pirospaprikával, majd tegye bele a kacsacombokat.
Főzze további fél órán keresztül.
Ha a hús megpuhult, tegye félre, és hidegen csontozza ki, vágja apró darabokra.
A visszamaradt zöldséges ragut passzírozza át.
Tegyen nagy lábosba kevés olívaolajat, ebben pirítsa barnára a főtt húst.
Közben a forró csirkelevesben főzze ki a tésztát.
A kifőtt tésztát szűrje le, majd forgassa össze a pirított hússal.
Azonnal tálalja. Külön csészébe adja a forró paradicsomos mártást mellé.

KACSA KÁPOSZTÁVAL
Hozzávalók 4-5 személyre:
1 kicsi pecsenyekacsa, 1 kg savanyú káposzta, 50 dkg savanykás alma, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 2 csípős hegyes zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 teáskanál csombor (borsikafű), 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só

Elkészítése:
A megtisztított szárnyast kisebb darabjaira vágom.
Ahonnan csak lehet, eltávolítom a zsírt, majd a húst bőr nélküli oldalán megsózom és megborsozom.
Ha nagyon savanyú a káposzta, kimosom, és jól lecsöpögtetem.
Egy nagy tepsibe terítem az apróra vágott káposztát és meghintem a csomborral.
Rákarikázom a megmosott és kicsumázott, héjas almát, valamint a megmosott paprikát.
Erre fektetem a kacsadarabokat, bőrével felfelé.
Beborítom a megtisztított és vékony karikákra vágott vöröshagymával, és leöntöm a megsózott, tejszínnel elkevert tejföllel.
Alufóliával szorosan beborítom, majd az előmelegített, forró sütőbe tolva 1,5 órán keresztül párolom.
A fedőt levéve késsel félrehúzom a húsdarabok tetején lévő hagymát, és fedetlenül teszem vissza a forró sütőbe annyi időre, hogy a kacsahúson lévő bőr, ropogós pirosra süljön.
Az ételt a következőképpen tálalom: egy lyukas szűrőkanállal (vagy lyukas lapáttal) teszem tányérra nemcsak a húst, hanem az alatta lévő almás káposztát is, hogy a tepsi alján összegyűlt zsíros lé lecsuroghasson, és senki tányérjára se kerülhessen.
Rendkívül ízletes étel.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK KACSÁRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.