Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KAKASOK, TYÚKOK, CSIRKÉK 2

2017.01.20

KAKASOK, TYÚKOK, CSIRKÉK

AFRIKAI CSIRKE-BIRIÁNI
Hozzávalók:
olívaolaj, 3 féle hagyma (lila, póré, újhagyma zöld szára), paradicsom, paprika, cukkíni, padlizsán, aszalt gyümölcsök kockára vágva, mazsola, petrezselyem, ételízesítő, cukor, szójaszósz, Worchester mártás, 1 erőleves kocka, 1 pohár rizs, wokban sült felcsíkozott csirkemell és a legfontosabb: curry minden mennyiségben

Elkészítése:
A kisujjnyi csíkokra vágott csirkemellet olívaolajon megsütöm. Megfuttatom a hagymákat, kis kanál curryt teszek bele, majd a felkockázott paradicsommal együtt megpárolom. Következik a petrezselyem, a paprika, majd a cukkini és padlizsán. Kevés vizet lehet aláönteni. Beleteszem a kicsi kockára vágott aszalt gyümölcsöt és mazsolát. Ízesítem cukorral, delikáttal, szójaszósszal és Worchester mártással. Feloldom az erőleves kockát a rizsnek megfelelő, kétszeres mennyiségű vízben. Hozzáadom a rizst.
Az egészet cserépedénybe öntöm, és a gázsütőben megsütöm.
Megjegyzés:
Laktató, könnyű egytálétel, indiai-afrikai ízesítéssel, kellemes ízhatású, zöldséges, kicsit húsos, kicsit rizses étel.

AFRIKAI CSIRKE SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
4 db csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1/2 kígyóuborka, 1 banán, 1 evőkanál olaj, 1 nagyobb doboz darabos paradicsomkonzerv, 1 csipetnyi chili bors, 1 evőkanál Piros Arany, 1 darabos ananász konzerv
Előkészítés:
A csirkecombokat kettévágjuk. A hagymákat meghámozzuk, és karikára szeleteljük. Az uborkát és a banánt felszeleteljük.

Elkészítése:
A hagymát kis lángon teflon serpenyőben megfonnyasztjuk. Hozzáadunk egy keveset a fűszerekből, az olajat és a paradicsomot. Belekeverjük a csirkecombokat. Lassú tűzön, fedő alatt kb. 30 percig főzzük. Ha kell, hozzáadunk 1-2 dl vizet.
Ízlés szerint fűszerezzük.
A salátához összekeverjük az uborkát, az ananászt és a banánt.

AGYAGBAN SÜLT PIKÁNS CSIRKE
Hozzávalók 4 személyre:
egy 1,5 kg-os csirke, 1 dl olíva-olaj, őrölt gyömbér, só, bors, 1 ek. chilikrém, fehérbor, 3 kg agyag

Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük. A chili krémhez hozzáadjuk az olajat, borsot és gyömbért, majd a rákenjük vele a csirkére, és néhány órát állni hagyjuk. Utána az agyaghoz gyúrunk egy kis vizet és bort, majd 2-3 cm vastagon bevonjuk vele a csirkét. Parázsba tesszük, úgy, hogy teljesen beborítsa. Addig hagyjuk benne, amíg az agyag kemény nem lesz (2-3 óra).
Utána az agyagot feltörjük, majd burgonyával tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFILEXIKON - KAKASOK ÉS TYÚKOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.