Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KAKASOK, TYÚKOK ÉS CSIRKÉK 4.

2017.05.05

BAROMFI LEXIKON

ALMÁS CSIRKE 01.
Elkészítése:
A feldarabolt csirkét vajjal, finomra vágott hagymával együtt az edénybe helyezzük, és egészen kevés vizet öntünk alá. Sóval, törött borssal, sáfránnyal, finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Lassú tűzön félig puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a negyedelt almákat, kevés fahéjjal és Cayenne borssal meghintjük. Újra kevés vizet öntünk alá, és lefedve készre főzzük.
Tarhonya körettel tálaljuk.

ALMÁS CSIRKE 02.
Elkészítése:
Általában csirkemellet használok, de el lehet készíteni egész csirkéből is. A melleket kicsontozom, besózom. A burgonyát megtisztítom, az almát is. (alma kb. 1 kiló). A tepsit körberakom szalonnával, az aljára is teszek 3-4 szeletet. (vékonyra szeletelve). Rákarikázok egy sor nyers burgonyát, ezt megsózom, majd rászeletelem az almát, erre teszek 5-6 késhegynyi Rámát. Így rétegezem, amíg a tepsibe fér, majd a tetejére teszem a besózott húst. (A burgonyát mindig enyhén sózom). A hús alá és fölé alma kerüljön.
Erre is teszek Rámát.
A tepsit alufóliával letakarom, kb. 1 órát párolom, majd ha puha, kissé megpirítom.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFILEXIKON - KAKASOK ÉS TYÚKOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.