Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - LIBASÁGOK 16.

2019.07.14

BAROMFILEXIKON

LIBACOMB GRILLEZÉSE
Hozzávalók:
2 db, levesben majdnem puhára főtt, nagy libacomb (vagy 4 db kicsi pecsenyelibacomb), 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors

Elkészítése:
A főtt, bőrös libacombot kettévágom és kicsontozom, de a bőre ne sérüljön meg nagyon. Megkenem zúzott fokhagymával, fűszerezem kevés sóval, borssal, és a grillsütő rácsára először a bőrös felével lefelé helyezem, majd 10 perc után megfordítom, és ropogósra sütöm.
Salátával és hagymás tört burgonyával kínálom.

LIBACOMB KÁPOSZTÁS ALMÁVAL TÖLTVE
Hozzávalók:
4 libacomb, 30 dkg alma, 25 dkg savanyú káposzta, 10 dkg angolszalonna, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna

Elkészítése:
Az apró kockákra vágott szalonnát és hagymát sárgára pirítjuk. Beletesszük a káposztát, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük, és puhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a reszelt almát, majd a kissé kihűlt tölteléket a fellazított bőr alá töltjük.
A combok másik oldalát előtte fokhagymával megtűzdeljük.
Sütőben, gyakran locsolgatva puhára sütjük.

LIBACOMB KÁPOSZTÁSAN
Hozzávalók:
2 méretes libacomb, 1-2 fej vöröshagyma, 11 paprika és paradicsom, 1 alma, 80 dkg savanyú káposzta, libazsír, 2-3 dl tejföl, csokor kapor, só, babér, félédes pirospaprika

Elkészítése:
A libacombokat kettévágjuk. Kevés libazsíron megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, tűzről lehúzva megszórjuk paprikával, beletesszük a húst. Erős tűzön átpirítjuk, sózzuk, beleadjuk a kockázott paprikát és paradicsomot, s lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk. Ha levét elfőné, mindig csak kevéske meleg vízzel, vagy levessel pótoljuk. A káposztát kimossuk, lecsorgatjuk, s babérral és a gyufaszál méretűre hasogatott almával együtt puhára pároljuk.
Ha minden puha, összekeverjük a húst a káposztával, leöntjük a tejföllel, és meghintjük a vágott kaporral. Ha kell utána sózzuk, egyet rottyantunk rajta.

LIBACOMB KÁROLY MÓDRA
Hozzávalók:
4 libacomb, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 evőkanál olaj, só, őrölt bors, majoránna

Elkészítése:
A megtisztított megmosott libacombokról konyharuhával leitatjuk a nedvességet, és sóval, borssal, majoránnával alaposan bedörzsöljük. Az olajat egy serpenyőben megforrósítjuk, a combokat minden oldalról hirtelen megpirítjuk benne, majd lecsepegtetve egy tűzálló tálba szedjük. A karikákra vágott vöröshagymát a maradék olajon megpároljuk, beletesszük a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, és kevergetve még néhány másodpercig a tűzön hagyjuk.
Majd a libacombokra öntjük, és kevés vízzel felengedve, a húst fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
Végül levesszük a fedőt, és a tálat sütőbe tolva a combokat ropogósra sütjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFILEXIKON - LIBASÁGOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.