Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RÁNTOTT CSIRKÉK 1.

2019.06.19

BAROMFILEXIKON

AMERIKAI RÁNTOTT CSIRKE
Elkészítése:
8 felső combot lebőrözünk, kicsontozunk.
A csont helyére kisujjnyi sonkát vagy sajtot (esetleg mindkettőt) göngyölünk.
A szokásos módon panírozzuk, és a hajtott felével lefelé, kivajazott tűzálló tálba egymás mellé tesszük.
A tetejét olvasztott vajjal megkenjük, fedő nélkül 200 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Ekkor a hús alatt összegyűlt zsiradékkal megkenjük, és a sütőbe visszatolva ropogósra sütjük.

CSIRKEMELL KEKSZBEN
Hozzávalók:
2 db csirkemell, 1 csomag Kréker sós keksz, 4 dl joghurt, 4 gerezd fokhagyma v. több, só, szerencsedió (őrölt), curry por, bors, zsiradék a sütéshez

Elkészítése:
A kicsontozott csirkemellet vágd csíkokra, majd pácold be a fűszerekkel, fokhagymával ízesített joghurtba.
Hagyd egy napig (néhány óráig) ebben a pácban állni.
Fel fogja szívni a joghurt nagy részét.
Majd a lereszelt kekszbe forgasd bele és szokás szerint süsd ki bő zsiradékban.
A megmaradt joghurtból mustárral, olajjal, esetleg még egy pici fokhagymával finom mártást készíthetsz hozzá.
Köret: rizs, v. sült krumpli
Idő: 50 perc

CSIRKEMELL SAJTBUNDÁBAN
Hozzávalók:
4-5 filézett csirkemell, 0,5 kg reszelt sajt, tojás, liszt, só, olaj

Elkészítése:
Egy tepsit kiolajozok, majd a besózott csirkemellet először lisztbe, tojásba majd a reszelt sajtba megforgatom és szépen egymásra rakva belerakom a tepsibe.
Úgy kell csinálni, mint a rántott csirkét csinálnék, de nem zsemlemorzsába forgatom utoljára, hanem reszelt sajtba.
A tepsibe meg úgy rakom, hogy először függőlegesen, a második sort meg vízszintesen és így tovább, míg el nem fogy a csirkemell.
Közepes lángon kb. 30-40 percig sütöm, míg szép aranysárga nem lesz.
Lehet melegen, de hidegen is nagyon finom, pl. franciasalátával.

DIÓS RÁNTOTT CSIRKE
Hozzávalók:
1 kis csirke, 2 tojás, 4 evőkanál liszt, 10 dkg darált dió, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, olaj a sütéshez, petrezselyemcsokor a tálaláshoz

Elkészítése:
A letisztított és megmosott, valamint szárazra törölt csirkét darabjaira vágjuk. A combokat a forgóknál kettőbe, a mellet hosszában ugyancsak kettőbe, majd keresztben ismét kettőbe vágjuk. A hátát is két részre osztjuk, a szárnyakról pedig levágjuk a szárnyvégeket.
(Az aprólékból kevés zöldséggel levest főzhetünk.)
A húsdarabok mindkét oldalát megsózzuk.
A tojást habosra felverjük, majd zúzott fokhagymával ízesítjük.
A húsdarabokat először lisztbe mártjuk, ezután a fokhagymás tojásban megforgatva, azonnal a darált dióba hempergetjük.
Legalább 3 ujjnyi olajat forrósítunk, amelyben mindkét oldalán szép piros-ropogósra sütjük a csirkedarabokat.
Az olajból kivéve jól leitatjuk, és melegített tálra rakjuk.
A megmosott és leitatott petrezselyemcsokrot lisztbe mártjuk, és az olajban hirtelen megsütjük.
A ropogós petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Bármilyen köret jó hozzá, de a legjobb, ha friss salátát és szalma krumplit kínálunk hozzá.
A különleges ízű rántott csirke nem sokkal drágább, mint a zsemlemorzsában sütött formája.

GÖNGYÖLT, RÁNTOTT CSIRKEMELL
Elkészítése:
Felszeletelem a húst, besózom, kiklopfolom. 15 dkg margarint, 10 dkg reszelt sajtot, őrölt Oregánót, apróra vágott petrezselymet, pici sót habosra keverek.
Rákenem a hús szeletekre, feltekerem, bepanírozom és kisütöm.
Lehet hústekercseket tepsibe rakni, leönteni tejföllel, megszórni sajttal és a sütőben megsütni.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RÁNTOTT CSIRKÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.