Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RÁNTOTT CSIRKÉK 2.

2020.02.02

BAROMFILEXIKON

GÖNGYÖLT, RÁNTOTT CSIRKEMELL
Elkészítése:
Felszeletelem a húst, besózom, kiklopfolom. 15 dkg margarint, 10 dkg reszelt sajtot, őrölt oregánót, apróra vágott petrezselymet, pici sót habosra keverek. Rákenem a hús szeletekre, feltekerem, bepanírozom és kisütöm.

Lehet hústekercseket tepsibe rakni, leönteni tejföllel, megszórni sajttal és a sütőben megsütni.

HAGYMÁS RÁNTOTT CSIRKECOMB
Hozzávalók:
4 db csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál citromlé, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez, só és törött fekete bors, ízlés szerint

Elkészítése:
A vöröshagymákat megtisztítom, egyet megreszelek, a többit pedig karikákra vágom.
A reszelt hagymát összekeverem a finomra vágott petrezselyemzölddel, az olajjal, a citromlével, a borssal, sóval, majd ezzel a krémmel vastagon bekenem a forgóknál kettévágott, lebőrözött csirkecombokat.
Legalább 2 órán keresztül érlelem a hűtőszekrényben, de előző nap is bepácolható.
(Lefedve kell a hűtőszekrénybe tenni, mert erős illatát minden más élelmiszer átveszi!)
Fogyasztás előtt a combokat lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába hempergetem, majd bő, forró olajban, takaréklángon pirosra sütöm.
A karikákra vágott vöröshagymát lisztbe mártom, és ugyancsak forró olajban megsütöm majd a combok tetejére szórom.
Sok salátával és burgonyapürével kínálom.
Majonézes mártással hidegen is fogyasztható.

IDEI RÁNTOTT CSIRKE
Hozzávalók:
4 db tisztított, bontott csirke, 15 g só, 5 db tojás, 150 g liszt, 250 g zsemlemorzsa, 2 cs petrezselyemzöld, 400 g tisztított újburgonya, 1 l olaj

Elkészítése:
A csirkét félbe, majd negyedekbe vágjuk.
A szárnyak alá hajtjuk a megtisztított májat, illetve a zúzát.
Ezután besózzuk, majd hűtőszekrényben 1-2 órát pihentetjük.
Ezután az előkészített, feldarabolt csirkét lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk.
Az olajat felforrósítjuk, és a bundázott csirkét fedő alatt - egyszeri fordítással - megsütjük, majd csepegtetőrácsra kiszedjük.
Elkészítjük a rántott petrezselyemzöldet.
A petrezselymet gondosan megmossuk, leszárítjuk, leveleit leszedjük, majd nyeles szűrőbe helyezzük.
A szűrőt a forró olajba merítjük, mialatt a petrezselyemleveleket pecsenyevillával kevergetjük.
A levelek pillanatok alatt ropogósra sülnek.
Kiemeljük az olajból és lecsepegtetjük.
A petrezselymes burgonyát tálra helyezzük, tetejére tesszük a rántott csirkét és rászórjuk a rántott petrezselyemzöldet.

KANTONI RÁNTOTT CSIRKE
Hozzávalók:
1 csirke (1-1,5 kg-os) darabokra vágva, a mellrészét vágjuk négyfelé, só, 2 ek konyak, 1 kávéskanál cukor, 1 gerezd zúzott fokhagyma, kukoricaliszt, olaj a sütéshez

Elkészítése:
a csirkedarabokat, miután megmostuk, töröljük szárazra, sózzuk meg, és dörzsöljük be a fokhagyma, konyak és cukor keverékével.
Tizenöt perc állás után forgassuk meg a darabokat a kukoricalisztben, és forró olajban, takaréklángon, süssük meg őket.

KAPROS RÁNTOTT CSIRKE ÚJBURGONYÁVAL
Hozzávalók 4 személyre:
2 db rántani való csirke 1,20 kg, liszt 15 dkg, tojás 3 db, zsemlemorzsa 20 dkg, étolaj 3 dl, kapor 2 csomó, vaj 5 dkg, só

Elkészítése:
A feldarabolt csirkét megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és bő, forró olajban kisütjük.
Egy mély tűzálló tál aljára megmosott és szárazra itatott kaprot teszünk.
Erre helyezzük a rántott csirkedarabokat.
A tetejére szintén megmosott és szárazra itatott kaprot teszünk.
A vajat megolvasztjuk, és meglocsoljuk vele a rántott csirkedarabokat.
Lefedve 10 percre a sütőbe toljuk.
A csirkehús átveszi a kapor kellemes illóanyagát.
Vajas petrezselymes újburgonyát kínálunk mellé, és külön tartármártást is teszünk az asztalra.

KÍNAI RÁNTOTT CSIRKE
Hozzávalók:
4 csirkecomb, 2 zöldhagyma, 2 ek szójamártás, 1 ek cherry, vagy másfajta szesz, bors, 4 ek kukoricaliszt, olaj a sütéshez

Előkészítés:
összekeverjük a szóját, a cherryt és a borsot.
A csirkecombokat ebben a lében pácoljuk fél órán át.
A hagymából virágokat vágunk ki.
Ez úgy történik, hogy a hagymát ujjnyi darabokra vágjuk, majd hossztengelye mentén 2-3 centi mélységben többször bevágjuk.
Ettől a hagymaszár kissé virágszerűen szétnyílik.
Ha most fél órára jeges vízbe tesszük, akkor ezek a száracskák teljesen szétnyílnak, s a hagymából liliomszerű virág lesz.

Elkészítése:
A csirkét kivesszük a pácból, alaposan megforgatjuk a kukoricalisztben (ha nem elég, tehetünk még), és forró olajban kisütjük.
Magyarosan ezt kirántásnak hívják, Kínában mélysütésnek.
A hagymavirágokkal díszítve szervírozzuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RÁNTOTT CSIRKÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.