Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RÁNTOTT CSIRKÉK 3

2020.07.03

BAROMFILEXIKON

KÓKUSZOS RÁNTOTT CSIRKEMELL PÁROLT GESZTENYÉVEL
Hozzávalók:
1 üveg (240 ml) Hellmann's csemege majonéz, 2 db csirkemell, 10 dkg liszt, 3 db tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg kókuszreszelék, 2 cl rum. db zöld húsú paprika, olaj (a sütéshez), 60 dkg párolt és megtisztított, félbevágott gesztenye, 10 dkg margarin, gyömbér, őrölt fehér bors, Knorr delikát, só, 2 db Knorr tyúkhúsleves kocka

Elkészítése:
A csirkemellet úgy csontozzuk ki, hogy a felső szárnycsont rajta maradjon, meghintjük Knorr delikáttal, majd lisztbe, felvert tojásba és 5 dkg kókuszreszelékkel elkevert zsemlemorzsába forgatva bebundázzuk.
Az így előkészített csirkemellet bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
Közben a Hellmann's csemege majonézt a visszamaradt kókuszreszelékkel, apróra vágott zöld húsú paprikával és rummal kikeverjük.
Felhevített margarinon megfuttatjuk a Knorr tyúkhúsleves kockában, megfőzött, majd megtisztított, és félbevágott gesztenyéket, petrezselyemzölddel, gyömbérrel, borssal, kevés sóval ízesítjük.
Tálaláskor a kókuszos bundában kisült csirkemelleket sült burgonyával körítjük (különleges alkalmakkor párolt gesztenyét is adhatunk hozzá).
A kókuszos-rumos majonézmártást külön edénykében tálaljuk.

KUVAITI RÁNTOTT CSIRKE
Hozzávalók:
8 kis csirkecomb, grill fűszerkeverék, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, a sütéshez bőven olaj

Elkészítése:
A megmosott, konyharuhával leszárított csirkecombokat sózás helyett grill fűszerkeverékkel kenjük be, lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában könnyedén meghengergetjük, és nem túlságosan forró olajban világospirosra sütjük.

LENGYEL RÁNTOTT CSIRKEMELL
- KOTLETT DE VOLAILLE
Hozzávalók:
4 csirkemell, 8 dkg vaj, tojás, zsemlemorzsa, olaj, 2 dkg vaj a sütéshez, 1 citrom, petrezselyemzöld

Elkészítése:
A csirkemellet kifilézzük, lehártyázzuk, óvatosan kiverjük.
Sózzuk, majd a filé belsejébe kb. 2 dkg vajat helyezve, feltekerjük.
Az így elkészített húst kétszer panírozzuk, és forró olajban mindkét oldalát világos barnára sütjük.
Amikor a húst megfordítjuk, akkor helyezzünk a tetejére egy darab vajat.

MAKÓI RÁNTOTT CSIRKEMELL
Hozzávalók:
1 nagy csirkemell, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 tojás, ízlés szerint só, késhegynyi őrölt szerecsendió-virág, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez

Elkészítése:
A csirkemelleket kicsontozom, és vékony szeletekre vágom, majd megsózom.
Állni hagyom 10 percig.
Közben a vöröshagymát megtisztítom, lereszelem és hozzákeverem a habosra felvert tojáshoz, ízesítem a szétzúzott fokhagymával és a szerecsendióvirággal.
A csirkemell szeleteket először lisztben megforgatom, majd a hagymás tojásba mártom, ezután ismét lisztbe és ismét tojásba forgatom, végül a zsemlemorzsában meghempergetem.
Bő, forró olajban, de takaréklángon, aranysárgára sütöm.
A felesleges olajat lecsöpögtetem és sok salátával vagy tartármártással kínálom.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RÁNTOTT CSIRKÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.