Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - RECEPTEK PULYKAHÚSRA 13.

2017.02.17

BAROMFILEXIKON

G
GÖNGYÖLT PULYKAMELL 02.

Hozzávalók:
1 kg pulykamellfilé, só, őrölt fekete bors, 1 fej vöröshagyma, 4-5 evőkanál olaj, 50 dkg csirkemáj, 2 zöldpaprika, 1 kiskanál morzsolt majoránna, egy kevés reszelt füstölt sajt, 8-10 vékony szelet húsos szalonna (bacon)

Elkészítése:
A húst a rostjaira merőlegesen 8 egyforma szeletre vágjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra kiverjük. Megsózva, megborsozva félrerakjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. A kis kockákra vágott májat meg paprikát rádobjuk. 4-5 percig kevergetve pirítjuk, közben megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával fűszerezzük. A tűzről lehúzva a reszelt sajtot is hozzáadjuk.
Egyenletesen a húsra kenjük, felgöngyöljük, majd szalonnával körbetekerjük. Kiolajozott sütőzacskóba rakjuk, és közepesen forró sütőben (kb. 180 fok), úgy 30 percig sütjük.
Enyhén ferdén felszeletelve, burgonyapürével tálaljuk.

GÖNGYÖLT PULYKAMELLFILÉ
Hozzávalók:
4 szelet nagyobb pulykamell, bacon szalonna, lapkasajt, só, bors, esetleg grill fűszerkeverék, tojás, zsemlyemorzsa a panírozáshoz és olaj a kisütéshez

Elkészítése:
A szeleteket enyhén klopfolom. Fűszerezem a sóval, borssal, esetleg a grill fűszerkeverékkel. Ráteszem a bacon csíkokat, végül lapkasajtot terítek rá. Felgöngyölöm és 15-20 percre a fagyasztóba, teszem. Kivéve, 1-2 evőkanál tejjel habosra vert tojásba, majd zsemlyemorzsába forgatom, és bő olajban kisütöm.
Köríthetem gombás mexikói salátával, burgonyapürével, vagy hasábburgonyával.

GRAPEFRUITOS TÉSZTASALÁTA
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg pulykamell, 30 dkg száraztészta (pl. tollszártészta), 2 db rózsaszín húsú grépfrút, fél tejes saláta, 10 dkg lilahagyma, 3 dl joghurt, 2 evőkanál olaj, cukor, só, bors, édes-nemes pirospaprika

Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Közben a grépfrútokat meghámozzuk, a fehér héjat is teljesen eltávolítjuk. A hártyák közül a gerezdeket kiemeljük. A megtisztított, megmosott lilahagymát felkarikázzuk. A húst megmossuk, megtöröljük, és csíkokra metéljük. Sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, kb. 5 perc alatt megsütjük. A megtisztított, megmosott saláta leveleit darabokra tépjük. A mártáshoz a joghurtot a grépfrút levével simára keverjük. Tetszés szerint cukorral, piros- paprikával ízesítjük. A hozzávalókat tálon elrendezzük, mártással leöntjük, végül pirospaprikával megszórjuk.
Elkészítési idő 40-45 perc

GRILLEZETT PULYKÁS ZSEMLE
Hozzávalók:
4 puffancs, fél avokádó, 1 teáskanál citromlé, 1 mokkáskanál reszelt torma, 40 dkg pulykamell, 4 szelet ananász, 2-2 teáskanál mustár és méz, 4 dkg füstölt sajt

Elkészítése:
A puffancsokat vágja félbe, és gyengén pirítsa meg. A pulykamellet vékonyan vágja négy szeletre. Megsózva grillsütőben süsse készre. Közben a megtisztított, érett avokádót villával pépesítse, keverje össze a citromlével és a tormával. Ezzel kenje meg a zsemlék alsó felét. Fektessen rájuk egy-egy szelet sült húst és ananászkarikát. Csurgasson rájuk a kikevert mézes mustárból. Borítsa a tetejüket a reszelt sajttal. Tegye a szendvicseket grillsütőbe, annyi időre, míg a sajt ráolvad. Ekkor fedje be a puffancsok tetejével.
Kissé nyomja össze, végül azonnal kínálja.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK PULYKAHÚSRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.