Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - RECEPTEK PULYKAHÚSRA 14.

2017.03.18

BAROMFILEXIKON

GY
GYERMEKLÁNCFŰ-SALÁTA PULYKAMÁJJAL

Hozzávalók:
60 dkg ruccola, 1 evőkanál balzsamecet, 2 db újfokhagyma, 40 dkg pulykamáj, 4 evőkanál olívaolaj, 4 evőkanál konyak, 2 szál újhagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, ízlés szerint só, őrölt bors, majoránna

Elkészítése:
Az újhagymákat felkarikázva két evőkanál olívaolajban megfonnyasztjuk, miközben megszórjuk majoránnával. A letisztított pulykamájat srégen, nagyobb szeletekre vágjuk, s hozzáadjuk a pirított majoránnás újhagymához. Meghintjük fél csokor aprított zöldpetrezselyemmel, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig sütjük. Ráöntjük a konyakot és még két-három percig ezzel is átforraljuk, majd meleg helyen tartjuk a tálalásig. Közben egy másik serpenyőben szintén két evőkanál olívaolajban, előbb hosszában majd keresztben nagyobb darabokra vágott, három-négycentis szárával együtt, a friss fokhagymát megfuttatjuk. Hozzáadjuk a pirított kenyérkockát, és a másik fél csokor, aprított zöldpetrezselyemmel ízesítve áthevítjük.
Az alaposan leöblített, leszárított ruccolát enyhén sózzuk, borsozzuk, morzsolt majoránnával meghintjük, és a balzsamecettel meglocsolva, alaposan átkeverjük és közvetlenül tálaljuk.
A tálakra talapzatnak a ruccola salátát tesszük, a májszeleteket gusztusosan, egyenletesen elosztjuk rajta, beborítjuk a fokhagymás kenyérkockákkal, és a máj szaftjával meglocsoljuk.
Paradicsomkarikákkal és zöld kaliforniai paprika csíkokkal díszíthetjük.

GYÜMÖLCCSEL TÖLTÖTT PULYKATEKERCS
Hozzávalók:
1 kg egy nagy lappá felvágott pulykamell, 6 db alma, 10 dkg mazsola, 10 dkg aszalt barack, 30 dkg natúr krémsajt, 4-6 szál sárgarépa, 2-3 kisebb fej vöröshagyma, 1 dl húsleves, 3 evőkanál méz, pirospaprika, só, bors, vaj, majoránna

Elkészítése:
A húslapot sóval, borssal bedörzsöljük, rásimítjuk a sajtkrémet és ráhalmozzuk a megmosott, lecsepegtetett, apróra vágott aszalt barackot, mazsolát és két meghámozott, kicsumázott, kockákra vágott almát. Megszórjuk kevés majoránnával, feltekerjük a húst, cérnával körbekötözzük, és vajjal kikent tűzálló tálba fektetjük. Köré rakjuk a hasábokra vágott sárgarépát, négyfelé vágott vöröshagymát, négy darab cikkekre vágott, kicsumázott almát, és ráöntjük a levest. Előmelegített sütőben, nem a legerősebb lángon, letakarva ötven-hatvan perc alatt megsütjük. Összekeverjük a mézet a pirospaprikával, sóval, borssal és a húst bekenjük vele. A sütőbe visszatéve, fedő nélkül húsz-harminc perc alatt szép pirosra megsütjük.
Tálalása:
Kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük és a sült almával, répával és hagymával tálaljuk.
Köretnek vajas burgonyapürét vagy párolt rizst adhatunk hozzá.

GYÜMÖLCSÖS HÚSSALÁTA
Hozzávalók:
40 dkg főtt csirke- vagy pulykahús, 1 fürt szőlő, 8 szem szilva, 5 dkg dió, 1 körte, 2 alma, 4 dl joghurt, só, fehér bors, 1-2 evőkanál méz

Elkészítése:
a csont nélküli húst csíkokra vágjuk. A gyümölcsöt megmossuk, leszárítjuk. A szőlőt leszemezzük, a kimagozott szilvát 4 felé vágjuk, az almát és a körtét kis kockákra vágjuk. Egy salátástálban összekeverjük a joghurtot a mézzel, sóval, borssal, beleforgatjuk a gyümölcsöket és a húst.
Tálaláskor a tetejét gyümölcsdarabokkal díszítjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK PULYKAHÚSRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.