Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - RECEPTEK PULYKAHÚSRA 16.

2018.10.26

BAROMFILEXIKON

HAGYMÁS, TÚRÓS PULYKATEKERCS ROPOGÓS SALÁTÁVAL
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
A tekercshez:
4 szelet pulykamell filé, 10 dkg túró, 1 - 2 evőkanál tejszín, 4 zöldhagyma, só, bors, pirospaprika, liszt, olaj
A körethez:
6 nagy paradicsom, 1 fej saláta, néhány fekete olajbogyó, citromlé, olívaolaj

Elkészítése:
A mellfiléket lazán kiklopfoljuk, sóval, borssal meghintjük. A túrót villával összetörjük, tejszínnel elkeverjük, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A hagymákat fél centis darabokra szeljük, a zöld szárukkal együtt. A hússzeletekre fűszeres túrót kenünk, megszórjuk zöldhagymával, és feltekerjük. Fogvájóval megtűzzük, vagy cérnával átkötjük. A roládokat lisztbe forgatjuk, és forró olajban megsütjük, közben többször megforgatjuk. A körethez a salátaleveleket összetépkedjük, a paradicsomokat kisebb darabokra vágjuk.
Frissen facsart citromlével meg egy kevés olívaolajjal összeforgatjuk.
A megsült roládokról a cérnát eltávolítjuk, félbevágva lapos tányérokra rakjuk, és paradicsomos salátával körítjük, amit olajbogyó-szemekkel díszítünk.
A roládokat ne túl erős tűzön süssük, hogy a közepük is átsüljön.

HAMIS VADAS
Elkészítése:
Leginkább bőr és csont nélküli pulyka felső combot veszek, de lehet marhahúsból is, vagy ki miből szereti. A hús mennyiségét mindig a létszám dönti el, (2 felső comb nagyjából 1 kg). Ehhez veszek 2 csomag sárgarépát 1 csomag fehéret, vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát. A húst szeletekre vágom, a zöldségfélét kockára. Annyi vízzel teszem fel főzni, hogy éppen ellepje, hogy minden megpuhuljon. (A sóval nagyon óvatosan kell bánni!) Fontos beletenni még babérlevelet is.
Ízlés szerint borsot, vegetát, petrezselyem zöldet, zöldpaprikát, hasonlóképpen, mintha húslevest főznék. Ha már minden megpuhult, akkor a babérlevelet kidobom, a hússzeleteket kihalászom, és a visszamaradt összes zöldségfélét egy doboz jó sűrű tejföllel összeturmixolom. Jó sűrű masszát kapok. Ezután 2-3 evőkanál cukrot megpirítok, és összefőzöm ezzel az egyveleggel. Ezek után kis mustárral, és igazi citromlével még tovább bolondítom.
Ehhez a kis családom főtt tésztát szeret enni, (de természetesen zsemlegombóc is illik hozzá).
Nem keverem össze, hogy ki-ki úgy szedjen belőle, amilyen arányban kedve tartja.

HAWAII PULYKANYÁRS
Elkészítése:
A pulykamellből 3 cm-es kockákat vágok, amelyeket legalább egy órára beleteszek a mustárból, olajból, ketchupból, borsból és ételízesítőből álló marinádba.
A kockákat egyenként Bacon szalonna szeletbe, csomagolom és a hasonló méretű ananászkockákkal váltakozva, felhúzom a nyársakra.
Utána grillezem.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK PULYKAHÚSRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.