Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK PULYKAHÚSRA 19.

2019.06.14

BAROMFILEXIKON

INDIAI PULYKA APRÓ
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg pulykamell, 5 dkg vaj, 1-1 banán, kivi, 1 doboz ananászbefőtt, 2 dl tejszín, liszt, só, bors, currypor

Elkészítése:
A pulykamellet felcsíkozzuk, megsózzuk, kevés olajban készre pirítjuk. A gyümölcsöket összedaraboljuk, vajban megpirítjuk, felengedjük vízzel, majd negyed óráig főzzük.
Ezt követően összeturmixoljuk.
Tejszínnel, lisztből habarást készítünk, ezt ráöntjük a gyümölcsturmixra, felforraljuk, befűszerezzük, majd a húsra öntjük.
Főként rizskörettel tálaljuk.

ÍNYENC PULYKAMELL
Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé, 15 dkg reszelt sajt, 8 cl Calvados, 4 alma, vaj, 1 evőkanál cukor, só, rozmaring

Elkészítése:
A húst felszeleteljük, besózzuk, és a felhevített vajban mindkét oldalát elősütjük.
Kivajazott jénai aljára vékony rétegben kristálycukrot hintünk, rárakjuk a felszeletelt almát, majd a húsokat. A tetejét megszórjuk rozmaringgal.
Öntünk alá egy deci vizet és a Calvadost.
Lefedjük, és közepes hőmérsékletű sütőben puhára pároljuk.
Ha megpuhult, levesszük a fedőt, a tetejére almakarikákat, és sajt szeleteket rendezünk.
Visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.

IPOLY MENTI PULYKARAGU
Hozzávalók:
1 kg pulykamell, 20 dkg fejes káposzta, 1 nagy alma, 1 fej hagyma, 5 dkg margarin, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, szárnyas fűszerkeverék, só, bors, kakukkfű

Elkészítése:
A csíkokra vágott húst az olvasztott margarinon, állandó keverés mellett fehérre pirítjuk.
Fűszerezzük, hozzáadjuk vékonyan szeletelt hagymát és a felcsíkozott káposztát.
Állandóan keverve, mintegy tíz perc alatt puhára pároljuk. Végül hozzáadjuk a szeletelt almát, és felöntjük a tejszínnel.
Párpercnyi forralás után belekeverjük a tejfölt.
Rizzsel tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK PULYKAHÚSRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.