Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK PULYKAHÚSRA 20

2019.06.28

BAROMFILEXIKON

KABÁTOS HÚS
Elkészítése:
A filézett pulykamellet felszeleteljük.
Kiklopfoljuk és panírozzuk.
Egy ovális jénai tálat kibélelünk vékonyra szelt bacon szalonnával úgy, hogy a szalonnaszeleteket kihajtjuk a jénai szélére.
Belerakunk egy sor húst, amit reszelt trappista és füstölt sajt keverékével megszórunk, és tejföllel meglocsoljuk. Így rétegezzük, amíg a hozzávalókból tart.
Ráhajtjuk a szalonnát.
Alufóliával letakarjuk és sütőben kb. 30 percig pároljuk.
Utána levesszük róla a fóliát, és a szalonnát megpirítjuk.
Melegen és hidegen is egyaránt kitűnő.

KALIFORNIAI PULYKANYÁRS
Hozzávalók 4 személyre:
2 gerezd fokhagyma, 50 dkg pulykamellfilé, 2 evőkanál citromlé, 1 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál cukor
A mandulaszószhoz:
1,5 dl tej, 3 evőkanál kókuszreszelék, 15 dkg pirított mandulaforgács, 4 evőkanál citromlé, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál szójaszósz, 1 teáskanál (erős) pirospaprikapor, 1 gerezd fokhagyma

Előkészítés:
A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A húst éles késsel hosszú, vékony, kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.

Elkészítése:
A húscsíkokat legyezőszerűen nyársakra vagy hurkapálcikára fűzzük.
A nyársakat tálcára tesszük.
Összekeverjük a citromlevet a szójaszósszal, az olajjal, a cukorral és a fokhagymával.
Ecsettel megkenjük vele a húst, lefedjük, és 1-2 órát pácoljuk a hűtőben.
Elkészítjük a mandulaszószt: a tejben felforraljuk a kókuszreszeléket, kihűtjük.
Mixerben péppé zúzzuk a mandulaforgácsot a kókuszos tejjel, a citromlével, a cukorral, a szójaszósszal, a paprikaporral és a fokhagymával.
Tálkába szedjük, félre tesszük.
A húsokat grillre tesszük, és kb. 8 perc alatt, többször megforgatva megsütjük.
A mandulaszósszal kínáljuk.

KALIFORNIAI SZENDVICS
Hozzávalók:
4 szelet sült pulykamell, 1 kemény paradicsom, 4 szelet bacon szalonna, 1 evőkanál búzacsíra, 4 szelet rozskenyér, 1 evőkanál majonézes torma, 8 karika uborka

Elkészítése:
A kenyérszeletek egyik oldalát halványa pirítsa meg, és vékonyan kenje meg a tormakrémmel. Szórja rá a búzacsírát, majd fektessen rájuk sült húst. Díszítse az uborka és paradicsom karikákkal.
A tetejükre fektessen a baconból sütött kakastaréjt.

KANADAI FONOTT PULYKAMELL
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet pulykamellfilé, 1 pohár natúr joghurt, friss zsályalevél, só, bors, olaj vagy margarin a sütéshez

Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, majd a szeleteket egyenként 3 egyenlő részre behasítjuk és befonjuk, mint egy igazi copfot.
Vigyázzunk, nem kell végighasítani, mert akkor szétesik!
A fonás közben zsályaleveleket teszünk, és a fonat végét fogpiszkálóval megtűzzük.
Ezután a hús mindkét oldalát megkenjük natúr joghurttal, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 órára hűtőbe rakjuk.
Végül forró olajban, vagy margarinon mindkét oldalát kisütjük.

KAPROS-GOMBÁS PULYKAMELL-KOCKÁK
Hozzávalók:
50 dkg kicsontozott pulykamell, 10 dkg gomba, 3 evőkanál, levétől lecsöpögtetett marinált paradicsompaprika, 2 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 1,5 dl konyak, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 1 dl édeskés fehérbor, 1 nagy csokor kapor, 1 mokkáskanál kapormag (gyógynövényboltban kapható), 1 evőkanál citromlé, csipetnyi cukor, ízlés szerint só, törött fehér bors, pirospaprika

Elkészítése:
A pulykamellet kis kockákra vágom, megsózom, megborsozom, és pirospaprikával elkevert lisztben megforgatom.
A vajat megforrósítom, sárgára fonnyasztom rajta a megtisztított vöröshagymát és az összetört kapormagot.
Ezután rádobom a húskockákat, és hirtelen, erős lángon lepirítom.
Állandóan kevergetem, hogy le ne égjen.
Amikor a húskockák már barnáspirosak, rálocsolom a konyakot, és azonnal meggyújtom.
A láng elhamvadása után ráöntöm a tejszínt és a fehérbort.
Citromlével ízesítem, majd befedve, gyakori kevergetés közben puhára párolom.
Hozzáadom a közben megtisztított és felszeletelt gombát és a levétől leszűrt marinált paradicsompaprikát.
Készre párolom.
Csak az utolsó pillanatban keverem bele a finomra vágott kaprot és csipet cukorral ízesítve, egyet forralok rajta.
Burgonyalángossal kínálom.
Elkészítési ideje: 50-55 perc

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK PULYKAHÚSRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.