Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK SÜLT CSIRKÉRE 1.

2019.03.06

BAROMFILEXIKON

ALMÁS SÜLT CSIRKE
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg-os csirke, fél kg savanykás aromás alma, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 evőkanál Vegeta, 1-1 teáskanál majoránna és kristálycukor, 1 mokkáskanál törött bors

Elkészítése:
A megtisztított csirkét kívül-belül bedörzsölöm sóval, majoránnával, törött borssal, és tepsibe fektetem. Köré rakom a megmosott, kicsumázott és negyedekbe vágott almát, amelyet citromlével azonnal meglocsolok. Rászórom a citromhéjat és a kristálycukrot, a tepsit szorosan lefedem, és az előmelegített, forró sütőbe tolom. Közepes lángon egy óráig párolom. A fedőt levéve mindkét oldalán szép pirosra pirítom. Párolt rizs a hozzávaló köret, amelyet beborítok a párolt almadarabokkal.

ALUFÓLIÁBAN SÜLT CSIRKECOMB KÖRETTEL
Hozzávalók:
4 db csirkecomb, 60 dkg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, ízlés szerint só és törött fekete bors

Előkészítése:
A combokat a forgóknál kettévágom. A burgonyát meghámozom, és vékonyra karikázom, a gombát tisztítás után felszeletelem, a füstölt szalonnát pedig apróra metélem. Adagonként a körettel együtt alufólia lapra helyezem. Elkészítése: a következő:
szalonnakockákra teszek megsózott burgonyakarikákat, erre fektetem a megsózott, megborsozott csirkecombokat (személyenként 2 fél combot), ezt beborítom vöröshagyma-karikákkal és gomba-szeletekkel. Jól megsózom, megborsozom, a tetejére is szórok a szalonnakockákból, és lazán becsomagolom. Akár a grillsütőbe, akár gázsütőbe teszem a négy csomagot, az első oldalát 5 perccel tovább kell sütni, mint a másodikat. A sütési idő letelte után kibontom az alufóliát, és fedetlenül pirítom néhány percig az ételt. Sokféle salátával vagy mártással kínálható.

ANANÁSZOS GRILLCSIRKE
Hozzávalók:
2 db kis csirke, 1 kis doboz ananászbefőtt, 10 dkg reszelt sajt, ízlés szerint só

Elkészítése:
A megtisztított csirkék hasát belülről sóval bekenem, és néhány darabka apróra vágott ananászt teszek bele. Nyársra húzom, megsózom. A grillsütő alsó, cseppfelfogó tálcájára teszem a maradék ananászbefőttet. A csirkéket pirosra sütöm, a sütés végén pedig megkenegetem az ananász levével. A szárnyasokat feldarabolom, és a grillsütő tálcájára teszem. Rászórom a közben pirosra sült ananászdarabkákat, meghintem a reszelt sajttal, és addig grillezem, amíg a sajt egybefüggő réteget nem képez a tetején. Párolt rizs illik hozzá. Elkészítési ideje: 50 perc

ANANÁSZOS SÜLT CSIRKE
Hozzávalók:
1 közepes csirke, vagy 2 mell és 2 comb, 1 doboz ananászkonzerv (karika), l fej szálasra vágott hagyma, 2 kanál olaj vagy páros margarin, só

Elkészítése:
Az ananászkarikát a csirke mellénél és combjainál a bőr alá tesszük, megsózzuk. Az olajban vagy margarinban üvegesre pároljuk a hagymát, és a csirkére öntjük. Fóliával takarva pirosra sütjük.

ARTICSÓKÁS-GOMBÁS SÜLT CSIRKE
Hozzávalók 6-8 személyre:
4 csirkemell, 2 ek liszt, 4 ek margarin, 4 ek napraforgóolaj, 22 dkg gomba, 8 articsókaszív, 1,2 dl száraz fehérbor, 1 ek citromlé, 2 ek petrezselyemzöld, 1/4 kk bors

Elkészítése:
A csirkét bőrözze le, csontozza ki, felezze el, a gombát szeletelje, az articsókát vágja félbe, a petrezselyemzöldet vágja finomra. A fél melleket forgassa lisztbe, rázza le a fölösleget. Nagy serpenyőben olvassza meg a margarint, közepes hőn kezdje sütni a csirkét, majd töltse hozzá az olajat és süsse tovább, míg barnulni kezd. Tegye hozzá a gombát és articsókát, süsse még körülbelül 3 percig, szedje ki egy tálra. Öntse ki az olajat a sütőedényből, tegye vissza a hőre, tegye bele a bort, citromlevet, petrezselymet és borsot, főzze közepes hőn 2-3 percig. Öntse ezt a szószt a csirkére.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

 

Forrás:
BAROMFILEXIKON - RECEPTEK SÜLT CSIRKÉRE
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.