Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜLT CSIRKÉK 3.

2019.07.17

BAROMFILEXIKON

CITROMOS-MÉZES SÜLT CSIRKE
Elkészítése:
a csirkét alaposan bedörzsöljük sóval. Két deci ét- olajba beleteszünk 2 evőkanál mézet, egy citrom levét és borsot ízlés szerint. Mindezt jól összekeverjük, s a csirkére locsoljuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben közepes lángon először fólia alatt sütjük, közben a levével többször meglocsoljuk, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük. Zöldséges rizst vagy burgonyapürét adunk hozzá. A körethez egy pohár rizst olajon megpárolunk, felöntjük három és fél pohár vízzel, beleteszünk egy egész hagymát, zöldpaprikát és a felaprított zöldségfélét is: sárgarépa, cukorborsót, kukoricát. Lefedve a sütőben készre pároljuk.

CITROMOS SÜLT CSIRKECOMB
Hozzávalók 4 személyre:
8 szép csirkecomb, 1 citrom, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem, só

Elkészítése:
A combokat megsózzuk, alufóliával kibélelt tűzálló tálban egymás mellé fektetjük, rácsavarjuk a citrom levét, ráreszeljük a citrom sárga külső héját.
Meghintjük vajdarabkákkal, és a fóliát összezárva a combok nagyságától függően 30-40 percig sütjük a sütőben, először alsó, majd felső lángon.
Burgonyapürével tálaljuk.

CSIRKECOMB ANANÁSZRAGUVAL
Hozzávalók:
4 db csirkecomb, 6 karika ananászbefőtt, 1 dl ananászbefőttlé, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, 2 húsos paradicsompaprika, 1 teáskanál citromlé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1-1 mokkáskanál őrölt szerecsendióvirág és őrölt fehér bors, ízlés szerint só

Elkészítés:
A csirkecombokat megmosom, letörölgetem, majd a forgóknál kettévágom.
Bedörzsölöm sóval, fehér borssal és alufóliába csomagolva grillsütőben vagy gázsütőben megsütöm, majd az alufóliából kibontva pirosra pirítom. Közben elkészítem az ananászragut.
A kis kockákra vágott ananászbefőttet, a megmosott, kicsumázott és ugyancsak kockákra vágott paradicsompaprikát a vajon lepirítom, sóval, borssal, szerecsendió-virággal ízesítem, majd aláöntöm a tejszínt és az ananászlét.
Sűrűre forralom és meghintem a finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítem a citromlével (kellemesen savanykás legyen).
Tálaláskor a sült csirkecombokat a meleg tálra teszem, és köré öntöm az ananászos ragut.
Mandulás burgonyafánk vagy ropogósra sütött burgonya illik mellé.

CSIRKECOMBOK PÉKNÉ MÓDRA
Hozzávalók:
6 db csirkecomb, 60 dkg burgonya, 25 dkg vöröshagyma, 2 dl olaj, 1 csomag petrezselyemzöld, só, bors

Elkészítése:
A csirkecombokat félbevágjuk, alaposan megmossuk.
Sózzuk, majd tepsibe téve kevés előhevített olajjal leöntve sütőben aranysárgára sütjük.
Sütés közben folyamatosan locsolgatjuk.
A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, jól megmossuk, és cikkekre vágjuk.
Hozzáadjuk a félig megpuhult csirkecombhoz.
Sózzuk, borsozzuk, friss vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, majd együtt készre sütjük.
A sült csirkecombokat tálaláskor a hagymás burgonyával körítjük. Ínyenceknek ajánlom, száraz fehérbor segítségével is készíthetik.
Az utolsó fázisnál, amikor a burgonyát a csirkéhez adjuk, aláöntünk egy keveset a borból.
Nagyon finom.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BAROMFILEXIKON - SÜLT CSIRKÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.