Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BAROMFILEXIKON - A TÖLTÖTT CSIRKÉK 1

2016.12.20

BAROMFILEXIKON

ALMÁS TÖLTÖTT CSIRKE
Hozzávalók:
1 nagy csirke, 1 kg savanykás alma, 5 dkg vaj, 3 szem összetört szegfűszeg, késhegynyi őrölt fahéj, csipet borsmenta, kevés kristálycukor, 1 evőkanál citromlé, ízlés szerint só és őrölt fehér bors

Elkészítése:
Az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom, és gerezdekre vágom. A kívül-belül megtisztított csirke hasát sóval jól bedörzsölöm, és annyi almagerezdet teszek bele, amennyi belefér. A nyílást összetűzöm, majd a csirkét nagy tűzálló tálba teszem. Köré rakom a maradék almát, rászórom a fűszereket, rácsöpögtetem a citromlevet, és a vajat borsónyi darabkákban a csirke tetejére tördelem. Előmelegített, forró sütőben, gyakori locsolgatás mellett puhára sütöm. Amikor a hús megpuhult, az almát kevés kristálycukorral megszórom, a csirkére rákenek a tál alján összegyűlt almás pecsenyeléből, majd mindkét felét pirosra pirítom. A sütőből kivéve 10 percet pihentetem a szárnyast, ezután felszeletelem. Körete a sült alma és kis gombócokra formázott párolt rizs.
Más gyümölccsel is készíthető, pl. sárga- vagy őszibarackkal, esetleg meggyel.
Elkészítési ideje: 70 perc

ALMÁVAL, DIÓVAL TÖLTÖTT CSIRKE JAVA
Hozzávalók:
60 dkg filézett csirkemell, 20 dkg alma, 10 dkg tisztított dióbél, 2 dkg szárnyas fűszerkeverék, 1 dl étolaj, őrölt fahéj, cukor, őrölt gyömbér, fél citrom

Elkészítése:
A csirkemelleket félbevágjuk, enyhén kiveregetjük, majd mindkét oldalt beszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. A megmosott, meghámozott almákat megreszeljük, és összekeverjük a darált dióbéllel, kevés őrölt fahéjjal, a citrom leszűrt levével, a cukorral és őrölt gyömbérrel. Ráhalmozzuk a csirkemell-szeletekre, amelyeket egy-egy másik hússal borítunk. Összetűzzük a szeleteket, kevés olajjal megkenjük, majd roston, erős tűzön kisütjük.
Zöldséges rizzsel körítjük.
Elkészítési idő: 60 perc

ALMÁVAL TÖLTÖTT CSIRKE
Hozzávalók:
1 csirke, 2 nagy alma, 2 fej vöröshagyma, só, bors, majoránna

Elkészítése:
A megtisztított egész csirkét kívül-belül alaposan kimosom, szalvétával leszárítom. Kevés majoránnát szórok a hasüregébe, majd beletöltöm a kis kockákra vágott almából és apróra vágott hagymából készített, sóval, borssal fűszerezett keveréket. A nyílást hústűvel megtűzöm. A csirkét kívül is megsózom, majoránnával megszórom. Alufóliába csomagolom, és előmelegített sütőben megsütöm.
Amikor félig megpuhult, kibontom a fólia tetejét, hogy szépen megpiruljon.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BAROMFILEXIKON - A TÖLTÖTT CSIRKÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.