Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BATYUS LEXIKON 12.

2017.05.15

BATYUS LEXIKON

PÁSZTOR BATYU, NYÁRON
Hozzávalók 4 személyre:
kb. 40 deka sertéscomb, vagy lapocka, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 nagy paprika, 4 paradicsom, 50 deka újkrumpli, 1 csokor petrezselyem, ha szereted: némi szalonna, só, bors, vegeta, majoránna, kömény

Elkészítése:
A hozzávalókat a petrezselyem és a fűszerek kivételével kockákra vágjuk és “mindent bele” módjára a háztartásban fellelhető legnagyobb tálba tesszük vegyesen. Megfűszerezzük, és egy fakanállal összekeverjük. Elővesszük a szintén legnagyobb méretű tepsit vagy sütőlemezt, valamint alufóliát. A fóliát (follpack nem jó!) kb. 20 X 20 centis darabokra tépjük (vágjuk) és a fakanállal ráteszünk egy jó adagot a fóliára, majd összecsavarjuk, mint egy batyut és a tepsire rakjuk. Amikor a tálból elfogyott minden és a tepsi tele van batyukkal, kb. félliternyi vizet öntünk a tepsi aljába és sütjük. Zsiradék egyáltalán nem kell hozzá, akkor sem, ha szalonnát is tettél hozzá, mert tulajdon képen minden a saját gőzében-levében fog megpárolódni.
Nagyon finom lesz, és az ízeket sokkal jobban ki lehet venni, mint az agyonsütött - zsírozott ételeknél, ráadásul - a krumpli miatt - már a köret is meg van oldva, hideg uborkasalátával isteni.
A sütési idő ennél a nyári változatnál kb. 25 perc, de menet közben ellenőrizhető.

PLANET HOLLYWOOD® HÚSOS BATYUJA (PLANET HOLLYWOOD® POT STICKERS)
A menü meghatározása: “Kis csomagban friss, darált pulykahús gyömbérrel, borssal, paprikával fűszerezve és gesztenyével, hagymával ízesítve. Mindez megsütve, és fűszeres öntettel tálalva.”
Hozzávalók:
12 dkg darál pulykahús, fél teáskanál reszelt gyömbér, 1 teáskanál reszelt újhagyma, 1 evőkanál gesztenyemassza, fél-fél teáskanál szójaszósz és őrölt bors, negyed-negyed teáskanál Erős Pista és só, késhegynyi fokhagyma, 1 tojás, réteslap

Elkészítése:
Három-három réteslapot fektessen nedves konyharuhára. Amint kissé átnedvesedtek a lapok, vágjon belőlük pohár segítségével 10 centis köröket. A tojás kivételével dolgozzon össze minden alapanyagot egyneművé. A tojást alaposan verje fel, és egy teáskanálnyit adjon a keverékhez, a maradékot tegye félre. Minden kivágott tésztára tegyen kiskanálnyi tölteléket. A szélüket kenje be tojással, majd összefogva alakítson ki kis batyukat belőlük. 180 fokra melegítsen fel bőven olajat, és 5 perc alatt süsse arany-barnára benne a csomagocskákat, majd csepegtesse le.
Melegen tálalja, édes-csípős mártással.

Folytatása következik!
Forrás:
BATYUS LEXIKON
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.