Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BATYUS RECEPTEK 1

2021.07.18

AGGLEGÉNY BATYU
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 15 dkg füstölt szalonna, 15 dkg kolbász, zsír, só, mustár, bors, köménymag

Elkészítése:
A tepsit kibéleljük alufóliával. Vékonyan bezsírozzuk és rárakjuk szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát. Erre rakjuk a vékony karikára vágott burgonyát, kolbászt, az egészet megsózzuk, törött borssal meghintjük, mustárt, és köménymagot is, tehetünk rá.
A tepsit betakarjuk fóliával és előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

ALFÖLDI BATYU
Sertéshússzeleteket jól kiverünk, sózunk és borsozunk. Gyulai kolbászt és csemegeuborkát karikára, főtt tojást negyedbe vágunk. A szelet húsok közepére tesszük őket, majd az egészet batyu alakúra formázzuk, fogpiszkálóval összetűzzük és forró zsírban hirtelen átsütjük.

ALMABATYU
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg vaj, só, 1 evőkanál citromlé, 10 kis alma, 20 dkg barackíz

Elkészítése:
A lisztből, vajból, sóból és citromléből leveles vajas tésztát készítünk. Az almát meghámozzuk, a szároldalon a magházat kifúró-kanállal eltávolítjuk, megtöltjük barackízzel vagy cukorral összekevert darált dióval. A kész vajastésztát vékonyra kinyújtjuk, négyszögletes kockákra vágjuk, középre helyezzük az almát, négy sarkát felül összecsukjuk, összenyomjuk, tetejére kis kerek kiszúrt lapot teszünk, tojással megkenjük, és sütőben szép pirosra sütjük.
Vaníliás porcukorral beszórjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BATYUK ÉS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta