Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CUKKINI 1

2020.07.18

BEFŐZÉSEK, ELTEVÉSEK

ANANÁSZBEFŐTT CUKKINIBŐL 01.
Hozzávalók:
3 kg felkockázott tök (cukkini), 40 dkg cukor, 4 dkg citromsav, 4,2 l víz, 1 l ananászszörp

Elkészítése:
A tököt körömnyi kockákra vágom, 2 l vízben elkeverek 4 dkg citromsavat, és a tökre öntöm. 24 óra hosszat állni hagyom.
Másnap 2 l vízből és 25 dkg cukorból szirupot főzök, és a lecsöpögtetett tököt kb. 2 percig a szirupban főzöm.
Ezután leszűröm.
A lét kiöntöm (de szirupként savanyítva citromsavval és aromával, üdítőnek is felhasználható).
1 l ananászszörpből, 2 dl. vízből és 15 dkg cukorból szirupot főzök, a tökre öntöm (már ne forraljuk!) és azonnal üvegekbe töltöm.
Száraz dunsztba tesszük.

ANANÁSZBEFŐTT CUKKINIBŐL 02.
Hozzávalók:
5 kg felkockázott tök, 2 evőkanál. ecet, 50 dkg cukor, 0,5 dl citromlé, 1 l ananászszörp, 3-4 db szegfűszeg

Elkészítése:
3 l vizet az ecettel felforralunk, belerakjuk a tököt, 3 percig forraljuk, és a vízben hagyjuk kihűlni.
A cukrot 8 dl vízben elkeverjük, felforraljuk, hozzáadjuk a citromlét, a szörpöt és a szegfűszeget, ha felforrt belerakjuk a tökkockákat, és ismét felforraljuk.
Azonnal üvegekbe szedjük, és száraz dunsztba rakjuk.

CUKKINI-PAPRIKA SALÁTA
Hozzávalók:
1 kg cukkini, 1 kg húsos zöldpaprika, 1 szál torma, 8 dl borecet, 20 dkg cukor, 2 ek só, 3-4 babérlevél, 1-1 csokor kapor és tárkony, üvegenként késhegynyi tartósító

Elkészítése:
A cukkinit meghámozzuk, a paprikákat kicsumázzuk, és mindegyiket karikákra vágjuk.
A felszeletelt tormával együtt üvegekbe rakjuk.
A borecetet ugyanannyi vízbe öntjük, belerakjuk az összes fűszerfélét, majd 3-4 percig forraljuk.
A zöld-fűszereket kiszedjük a léből, elosztjuk az üvegekbe, rátesszük a tartósítót, az üvegeket a forró lével felöntjük, lezárjuk, majd száraz dunsztba rakjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BEFŐZÉSEK, ELTEVÉSEK - CUKKINI
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.