Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BELSŐSÉGEK LEXIKONJA - CSIRKEMÁJAS RECEPTEK 15.

2018.08.17

BELSŐSÉGEK LEXIKONJA


FOKHAGYMÁS CSIRKEMÁJ 02.
Hozzávalók:
20 dkg csirkemáj, 2-3 gerezd fokhagyma, kicsi olaj

Elkészítése:
A csirkemájat kisebb darabokra vágjuk (néha, mikor lusta vagyok, egészben is hagyom, de akkor vigyázni kell, hogy átsüljön az egész), és kevéske olajon először fedő alatt pároljuk, majd a fedőt levéve megpirítjuk. Amikor már majdnem kész, hozzátesszük az apróra darabolt vagy összetört fokhagymát, és azzal is tovább pirítjuk.
Mikor kész, a tűzről levéve megsózzuk.
Salátával tálaljuk.

 

FOKHAGYMÁS CSIRKEMÁJ 03.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, 10-10 dkg zöldpaprika és paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 ek olaj, pirospaprika, majoránna, só

Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát az olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott májat, és nagy lángon pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majoránnával és beletesszük a zúzott fokhagymát.
Végül hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát és paradicsomot, készre pirítjuk.
Sós burgonyával kínáljuk.

 

FOKHAGYMÁS, PARADICSOMOS CSIRKEMÁJ
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, 1 vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 50 dkg paradicsom, olaj, só, bors, petrezselyem, olaj

Elkészítése:
A csíkokra vágott májat a felszeletelt hagymával együtt olajon megpirítjuk, majd fűszerezzük, melegen tartjuk, amíg a felszeletelt paradicsomot a serpenyőben ugyancsak minden oldalról megpirítjuk, s közben szétzúzott fokhagymával fűszerezzük.
Amikor átsült, tálra tesszük, s szétterítjük rajta a csirkemájat, majd meghintjük vágott petrezselyemmel.

 

Forrás:
BELSŐSÉGEK LEXIKONJA - RECEPTEK XSIRKEMÁJRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.