Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK CSIRKEMÁJRA 18

2020.04.28

BELSŐSÉGEK LEXIKONJA

GOMBÁS SZELET
Hozzávalók:
60 dkg sertéstarja, 25 dkg gomba (sampinyon), 20 dkg füstölt császárszalonna, 20 dkg csirkemáj, 2 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, paradicsompüré, só, bors

Elkészítése:
A szeleteket sózzuk, borsozzuk, és zsiradékban elősütjük.
A megmaradt zsírba beleteszünk 1-2 evőkanál paradicsompürét és a szeleteket visszatéve, lassan pároljuk.
A szalonnát csíkokra vágjuk, beirdaljuk, és zsírjára sütjük.
Az aprított vöröshagymát ebben a zsírban megdinszteljük a szeletelt gombával együtt, majd a húsra öntjük, és készre pároljuk.
A csirkemájat félbevágva szintén megpirítjuk.
Tálaláskor:
a szeletekre teszünk egy-egy májat, szalonnát és a gombás raguval leöntjük.
Köretnek zöldséges vegyes rizst és salátát adunk mellé.
De gusztusosabb, ha a tálakat tisztított salátalevéllel kibéleljük.

GÖNGYÖLT PULYKAMELL
Hozzávalók:
1 kg pulykamellfilé, só, őrölt fekete bors, 1 fej vöröshagyma, 4-5 evőkanál olaj, 50 dkg csirkemáj, 2 zöldpaprika, 1 kiskanál morzsolt majoránna, egy kevés reszelt füstölt sajt, 8-10 vékony szelet húsos szalonna (bacon)

Elkészítése:
A húst a rostjaira merőlegesen 8 egyforma szeletre vágjuk, majd vékonyra, téglalap alakúra kiverjük.
Megsózva, megborsozva félrerakjuk.
A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk.
A kis kockákra vágott májat meg paprikát rádobjuk. 4-5 percig kevergetve pirítjuk, közben megsózzuk, megborsozzuk, a majoránnával fűszerezzük.
A tűzről lehúzva a reszelt sajtot is hozzáadjuk.
Egyenletesen a húsra kenjük, felgöngyöljük, majd szalonnával körbetekerjük.
Kiolajozott sütőzacskóba rakjuk, és közepesen forró sütőben (kb. 180 fok), úgy 30 percig sütjük.
Enyhén ferdén felszeletelve, burgonyapürével tálaljuk.

GRILLEZETT ALMACSEMEGÉK
Hozzávalók:
4 db alma, 20 dkg csiperkegomba, 10 dkg kajszibarack, 20 dkg csirkemáj, 5 dkg bacon, 10 dkg sajt, 1 dl olaj, 1 kiskanál Knorr Delikát fűszerkeverék, morzsolt majoránna, őrölt bors

Elkészítése: Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk. A gombát megpucoljuk, alaposan megmossuk, kisebb cikkekre vágjuk. A kajszibarackot meghámozzuk, magtalanítjuk, felszeleteljük. Az apró kockákra vágott szalonnát kevés előhevített olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott, felkockázott csirkemájat. Ízesítjük a fűszerkeverékkel, morzsolt majoránnával, őrölt borssal. Betöltjük az almakoronákba, meghintjük reszelt sajttal, majd sütőben aranysárgára sütjük. Elkészítési idő: 55 perc

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BELSŐSÉGEK LEXIKONJA - A CSIRKEMÁJAS RECEPTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.