Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BELSŐSÉGEK LEXIKONJA - RECEPTEK MARHAMÁJRA 1.

2016.11.04

BELSŐSÉGEK LEXIKONJA

ANGOL MÁJ
Hozzávalók:
50 dkg máj, bors, fokhagyma, olaj, só

Elkészítése:
A májat csíkokra vágjuk, besózzuk, borsozzuk, és zúzott fokhagymával megszórjuk. Legalább fél óráig állni hagyjuk. Kevés forró olajon átsütjük.
Melegen tálaljuk.
Köret: főtt burgonya.

 

BÁNFFY BORJÚMÁJ
Hozzávalók:
2 szép borjúmáj, 1 kg burgonya,1 fej vöröshagyma, 4 szelet füstölt szalonna, 8 tojás, a díszítéshez paradicsom, paprika

Elkészítése:
A hűtött májakat centi vastagságúra szeljük éles késsel, egy mozdulattal. A szeleteket bevagdossuk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd hirtelen sütjük, míg barnák nem lesznek. A szeletek homorú felébe egy egész tojást ütünk, amit hagyunk megsülni tükörtojássá. A burgonyát meghámozzuk, hasábokra vágjuk, olajban sütjük. A szalonnából kakastaréjt sütünk. Tálalás előtt a burgonyát paradicsommal és paprikával díszítjük.
Melegen kell tálalni és fogyasztani.
Ez az étel nagyon hasonlít a Marsall-májra, a különbség csak a tojás és a sertésmáj miatt van.

BÖLLÉRMÁJ 01.
Elkészítése:
Májszeleteket füstölt szalonnacsíkokkal megtűzdelünk. Közben finomra vágott hagymát kevés zsírban megpirítunk, hozzáadunk kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot. Sóval, törött borssal ízesítjük. Mikor félig megpuhult, mellétesszük a tűzdelt májszeleteket, és együtt pár perc alatt készre pároljuk.
Tört burgonyát adunk mellé.

BÖLLÉRMÁJ BORÍTOTT BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg máj, 20 dkg velő, 1 evőkanál liszt, 2 vöröshagyma, 50 dkg burgonya, pirospaprika, bors, majoránna, olaj, fél üveg lecsó, só

Elkészítése:
Az egyik összevágott hagymát 4 evőkanál olajon megdinszteljük, a fűszerekkel megszórjuk, és rádobjuk a velőt, amit megforgatunk a szaftban. Rátesszük a lecsót, készre főzzük. A májszeleteket lisztbe mártjuk, kisütjük. Olajon megdinszteljük a másik hagymát, amihez hozzáadjuk a tört burgonyát, és addig pirítjuk, amíg az alja piros lesz. A natúr májra halmozzuk a velőt, és a borított burgonyát mellé téve, tálaljuk.
Vegyes savanyúsággal finom.

ENGADINI LEVES
Elkészítése:
Fél kiló felvagdalt leveszöldségből és egy kiló borjúcsontból 2 liter jó levest főzünk és leszűrjük. Egy tejbe áztatott zsemlyét, 5 dkg gombát, 3 dkg füstölt szalonnát, 3 dkg borjú- vagy sertésmájat átdarálunk, összekeverjük 3 tojássárgájával, 2 kanál morzsával, 4 kanál reszelt sajttal, 1 deci tejfellel és a 3 tojás habjával. Apró gombócokat formálunk belőle és befőzzük a leszűrt levesbe.
A gombócokat tésztaszűrővel a levesestálba szedjük, azután a levest összeforraljuk egy deci tejfellel és a tálban levő gombócokra szűrjük, levesszűrőn át.

Forrás:
BELSŐSÉGEK LEXIKONJA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.