BELSŐSÉGEK LEXIKONJA - RECEPTEK MARHAMÁJRA 3.

MÁJ ÉRMÉCSKÉK
Hozzávalók:
30 dkg máj, 2 tojás sárgája, 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
A sertésmájat megdaráljuk, tojás sárgájával és liszttel összekeverjük, megsózzuk, és kanalanként forró zsírba téve mindkét oldalát megsütjük.

MÁJ-FASÍRT
Hozzávalók:
máj, tetszés szerint, tojás, hagyma, fokhagyma, majoránna, só, bors, stb.
Elkészítése:
A májat, hagymát, fokhagymát megdarálni, összekeverni, a tojást is beletenni, (ezt nem szabad kihagyni!). Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy galuskasűrűségű legyen. Forró olajban kisütjük. Evőkanállal szaggatjuk.

MÁJGALUSKA
Elkészítése:
Negyed kg borjúmájat ledarálunk, 6 deka burgonyát reszelünk hozzá, 5 tojást, petrezselymet és kevés sót teszünk bele, majd forró zsírban kisütjük.
Bármilyen főzelékkel tálalhatjuk, vagy húslevesbe tészta helyett is nagyon finom.
BELSŐSÉGEK LEXIKONJA
Szerző:



