Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BELSŐSÉGEK LEXIKONJA - RECEPTEK MARHAMÁJRA 4.

2017.03.20

BELSŐSÉGEK LEXIKONJA

MÁJGOMBÓC
Elkészítése:
12 deka májat megvágunk, és szitán áttörjük. Három tojás sárgáját habosra keverünk 8 deka zsírral. Beletesszük a májat, sót, ízesítjük borssal, és annyi zsemlyemorzsát adunk hozzá, hogy jó könnyű legyen.
Dió nagyságú gombócokat formálunk, vizes kézzel és forró levesben kifőzzük.

MÁJLEPÉNY
Hozzávalók:
20 dkg máj, 1 kg burgonya, 1 tojás, 5 dkg finomliszt, só, bors, majoránna, fokhagyma

Elkészítése:
A májat megdaráljuk, hozzátesszük a meghámozott, reszelt nyers burgonyához, beletesszük a tojást, a lisztet, a zúzott fokhagymát, a borsot, a majoránnát és a sót.
Jól összekeverjük, és zsírral kikent tepsiben megsütjük.

MÁJLEPÉNY FŐZELÉKFELTÉTNEK
Elkészítése:
15 deka marha-, borjú- vagy sertésmájat 1 darab áztatott és kifacsart zsemlyével kétszer ledarálunk, adunk bele sót, törött borsot vagy paprikát, csipetnyi majoránnát, 2 tojás sárgáját, 1 evőkanál morzsát. Ha jól összekevertük, beletesszük a két tojásfehérjének habját. Kikent, meglisztezett tepsibe öntve, gőzben kifőzzük, majd kemény deszkára borítjuk és felszeleteljük.
Kitűnő feltét bármilyen főzelékre.

Forrás:
BELSŐSÉGEK LEXIKONJA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.