Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BELSŐSÉGEK LEXIKONJA - RECEPTEK MARHAMÁJRA 5.

2017.05.23

BELSŐSÉGEK LEXIKONJA

MÁJ MARSHAL-MÓDRA
Hozzávalók:
80 dkg máj, 25 dkg húsos kolozsvári szalonna, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, só, bors

Elkészítése:
A serpenyőben a szeletelt szalonnát kisütjük. Kivéve a pörcöt, a szalonnazsírt kiegészítjük a zsírral, és a sózott, borsozott, lisztben megforgatott májszeleteket ebben kisütjük.
A tálon, a májra tesszük a sült szalonnát.

MAJORÁNNÁVAL PIRÍTOTT BORJÚ- VAGY SERTÉSMÁJ
Hozzávalók:
60 dkg borjú- vagy sertésmáj, 2 közepes fej vöröshagyma, 2-3 evőkanál olaj, 2-3 kávéskanál fűszerpaprika, 3 kávéskanál morzsolt majoránna, bors, só

Elkészítése:
A jól megmosott májat vékony csíkokra vágjuk fel. A vékony karikákra vágott hagymát a forró olajon aranysárgára pirítjuk, erre tesszük rá a májat. Erős tűznél, állandó keverés mellett pirítjuk, közben meghintjük a majoránnával, a paprikával, a borssal, és az egészet elkeverjük. Vigyázzunk, mert a máj rövid idő alatt elkészül, ha tovább sütjük, megkeményedik. Csak akkor sózzuk, ha már elkészült.
Sós főtt burgonyával vagy tört burgonyával tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc

Forrás:
BELSŐSÉGEK LEXIKONJA
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.