Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BELSŐSÉGEK LEXIKONJA - VESERECEPTEK 4.

2017.03.03

BELSŐSÉGEK LEXIKONJA

Mustáros vese 1.
Hozzávalók:
50 dkg sertésvese, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, ízlés szerint borecet vagy citromlé, só, őrölt fekete bors és cukor, 1-1 késhegynyi őrölt babérlevél és mustármag

Elkészítése:
A sertésvesét alaposan megtisztítom a fehér, faggyús részektől, majd lapjában vékony szeletekre vágom és ecetes, forrásban levő vízbe teszem. Az újraforrástól számított 3 percig főzöm, majd leszűrve, levét kiöntöm. A felhevített olajon sárgára fonnyasztom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, azután rá dobom az előfőzött, és felvagdalt vesét. Néhány percig pirítom. Aláöntök 2 dl vizet, beleszórom a fűszereket (a só kivételével) és fedő alatt puhára párolom. A tejfölbe belekeverem a mustárt, a citromlevet és a lisztet, majd a forrásban levő ételbe belekeverem. Felforralom, s csak ezután sózom meg, különben a vese megkeményedik. Ha szükséges, csipetnyi cukorral szelídítem a savanykás ízét.
Sós vízben főtt burgonyát vagy metélttésztát kínálok hozzá.

Mustáros vese 2.
Hozzávalók:
2 vese, 3 evőkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, 4 tojás, 1 dl tejföl, só.

Elkészítése:
Az előkészített, megtisztított vesét laskára metéljük. A tojásokat keményre főzzük. A vöröshagymát lehéjazzuk, és vékonyra karikázzuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk. A vesét rádobva fedő alatt 8-10 percig pároljuk, ezután a kockákra vágott kemény tojásokat is hozzáadjuk. Belekeverjük a mustárt és a tejfölt, ízlés szerint megsózzuk, de már nem forraljuk. Apró vajas galuska vagy párolt rizs illik mellé a legjobban.

Narancsos vese
Hozzávalók:
2 vese, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, fél narancs leve és lereszelt héja, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, késhegynyi őrölt gyömbér, só.

Elkészítése:
A veséket előkészítés után apróra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és kis kockákra vagdalva a vajon sárgára fonnyasztjuk. A vesét rádobjuk, és 1 dl vizet aláöntve fedő alatt puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, hozzáadjuk a narancs reszelt héját és kicsavart levét, meghintjük a fűszerekkel, majd alaposan összeforraljuk. Tálalás előtt meglocsoljuk a tejszín és a tejföl keverékével.
Ropogós szalmaburgonyával vagy burgonyalángossal kínáljuk..

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

 

Forrás:
BELSŐSÉGEK LEXIKONJA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.