Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - A DÖDÖLLÉK 4.

2017.02.05

BURGONYA LEXIKON

Juhtúrós dödölle
A mákos dödölle receptje szerint készítjük, csak a kész dödöllét juhtúróval és füstölt szalonnán pirított hagymával szórjuk meg.

Kukoricás dödölle
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 liter kukoricaliszt, tojásnyi zsír, 1 vöröshagyma, só, 3 dl tejföl. Az elkészítés megegyezik a göcsejivel, de fontos, hogy a krumpli levesesebb legyen.

Mákos dödölle
Hozzávalók:
500 g hámozott burgonya, 120 g olvasztott vaj, 200 g darás liszt, 120 g porcukor, 120 g mák, 1 l víz, 1 kávéskanál só.

Elkészítése: A meghámozott burgonyát vékony karikára vágjuk, annyi sós vizet öntünk rá, hogy ellepje, és lefödve addig főzzük, míg szét nem fő. (Ha a burgonya nem fő szét, leszűrjük, áttörjük, és a levét ismét ráöntjük.) A szétfőtt burgonyába folytonos keverés közben beleszórjuk a lisztet, és sűrű kásává főzzük, majd olvasztott vajba mártott kanállal egy tálba gombócokat szaggatunk belőle, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és megszórjuk őrölt mákkal meg porcukorral.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

Forrás:
BURGONYA LEXIKON - A DÖDÖLLÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.