Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - A BURGONYAFÁNKOK 3.

2017.03.16

BURGONYA LEXIKON

 


Burgonyafánk 06.
(4 személyre)
Elkészítés
50 dkg héjában főtt, melegen áttört burgonyába keverünk 1 ek. olajat, 1 habosra vert tojást, sót, kk. reszelt szerecsendiót. 3-4 ek lisztet adagolva, formázható, lágy tésztává kavarjuk. 1 kk. sütőport is adunk hozzá. Bő, forró olajba szaggatjuk teáskanállal a diónyi fánkokat. (Egyszerre keveset, mert nagyra nőnek!) Ha mindkét oldala megsült, lecsepegtetve tűzálló tálban melegen tartjuk.
Mustármártással tálaljuk

 

Burgonyafánk 07.
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 15 dkg burgonya, 4 dkg vaj, 4 tojássárgája, egy fél dl tej, 2 dkg élesztő, zsír a kisütéshez, 20 dkg darált sonka vagy 10 dkg reszelt sajt.

Elkészítés
Összedolgozzuk a lisztet a főtt, hámozott, áttört burgonyát, a vajat, a tojás sárgáját, a fél dl tejet és az élesztőt. pihentetjük. Ha megkelt, fánkokat szaggatunk belőle, forró zsírban kisütjük.
Darált sonkával vagy reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

 

Burgonyafánk 08.
Hozzávalók:
4 db tojás sárgája, 5 dkg vaj, 1 evőkanál cukor, 1 késhegynyi só, 2 dkg élesztő, 12 dkg héjában sült burgonya, 15 dkg liszt, 1.5 dl tej.

Négy tojás sárgáját 5 dkg vajjal, púpos evőkanál cukorral, pici sóval habosra keverünk. 2 dkg élesztőt langyos tejben megkelesztünk. Ha megkelt, összekeverjük a keverékkel, 12 dkg sült, áttört burgonyával és 15 dkg liszttel, de ne nagyon dolgozzuk ki. Vigyázzunk, hogy sok tejet ne tegyünk, mert a burgonya is lágyít!
Tovább úgy járunk el vele, mint a fentivel.
Ha kisült, porcukorral hintjük.

 

Forrás:
BURGONYALEXIKON - BURGONYAFÁNKOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.