Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - A BURGONYAFASÍRTOK 1.

2017.02.20

BURGONYA LEXIKON

Burgonyafasírt 01.
Hozzávalók: 500 g főtt burgonya, 500 g maradék főtt vagy sült hús, 100 g zsír, 2 Tojás, 50 g hagyma, zöldpetrezselyem, só, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

Elkészítés:
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és áttörjük, majd a kihűlt burgonyához hozzáadjuk az összeaprított maradék húst, az apróra vágott hagymát, a megvágott zöldpetrezselymet, a 2 tojást, megsózzuk, és jól összedolgozzuk. A masszából kis fasírtokat formálunk, és felvert tojásban meg zsemlemorzsában megforgatva mindkét felüket ropogósra sütjük. Különböző mártásokkal tálaljuk.

Burgonyafasírt 02.
Hozzávalók:
2 burgonya, 1 tojás, hagyma, 1 evőkanál liszt, petrezselyem, só, őrölt bors, olaj

Elkészítés:
A burgonyákat nyersen megreszeljük és szitán, vagy ritka ruhán megszárítjuk, olajban kevés reszelt hagymát pirítunk, hozzáöntjük a burgonyához, elkeverjük a tojássárgájával, a liszttel, a zöldpetrezselyemmel és végül a tojás habjával. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. Forró olajban fánkokat szaggatunk belőle, és mindkét oldalát világosbarnára sütjük.

Burgonyafasírt 03.
Hozzávalók:
személyenként 2 db krumpli, liszt, annyi hogy összefogja, só, bors. A lereszelt nyers krumplit összekeverjük a liszttel, sózzuk, borsozzuk a masszát. Kis pogácsákat lapogatunk belőle. Forró olajban kisütjük.

Forrás:
BURGONYA LEXIKON - A BURGONYAFASÍRTOK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.