Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - A BURGONYAFASÍRTOK 2.

2017.03.05

BURGONYA LEXIKON

Burgonyafasírt 03.
Hozzávalók:
személyenként 2 db krumpli, liszt, annyi hogy összefogja, só, bors.

A lereszelt nyers krumplit összekeverjük a liszttel, sózzuk, borsozzuk a masszát. Kis pogácsákat lapogatunk belőle.
Forró olajban kisütjük.

Burgonyafasírt 04.
Hozzávalók:
1 kg burgonya, só bors, 2 ek. liszt, 2 tojás

Elkészítés:
A héjában megfőzött burgonyát, a reszelő durva fokán megreszeljük, megsózzuk, megborsozzuk, és a liszttel meg a tojásokkal jól összedolgozzuk.
Vizes kézzel fasírtokat formálunk belőle és bő, forró olajban kisütjük.

Burgonyafasírt 05.
Elkészítés:
1 kg feldarabolt főtt krumplit tegyünk fel főzni apróra vágott hagymával, ha megfőtt, 2-3 ujjnyi levet hagyjuk alatta és törjük össze. 2 ek. Graham lisztet, 1 kk. petrezselyemzöldet, 1 kk. fokhagymapépet, 1 mk. sót hozzáadunk.
Jól összekeverjük, olajozott tepsibe kis fasírtokat teszünk.
Mindkét oldalán megsütjük.

Forrás:
BURGONYA LEXIKON - A BURGONYAFASÍRTOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.